Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί με τη βία νεαρούς Άραβες στη Μανμπίτζ

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί με τη βία νεαρούς Άραβες στη Μανμπίτζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολόγησε με τη βία δεκάδες νέους άνδρες από τον αραβικό πληθυσμό της πόλης Μανμπίτζ, στη βορειοδυτική Συρία δυτικά του Ευφράτη, για να πολεμήσουν ενάντια στις δυνάμεις των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

“Το Ισλαμικό Κράτος υποχρέωσε 150 νεαρούς άνδρες, μεταξύ των οποίων και εφήβους, στη Μανμπίτζ να ενταχθούν στις γραμμές του για να πολεμήσουν ενάντια στις SDF”, είπε ο τοπικός μιντιακός ακτιβιστής Ανάς Σαντίγκ μιλώντας στο ARA News.

Η οργάνωση έβγαλε ένοπλες ομάδες της μέσα στην πόλη και έπιανε όποιον νεαρό έβρισκε μπροστά της. Στη συνέχεια οι με τη βία στρατολογημένοι οδηγήθηκαν σε στρατόπεδο εκπαίδευσης για να μάθουν τα βασικά πριν σταλούν στο μέτωπο.

Το “πρακτορείο ειδήσεων” Amaq, που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος, επιβεβαίωσε την είδηση, ωστόσο μετέδωσε ότι οι νεαροί είναι “εθελοντές” που “επιθυμούν να πεθάνουν υπερασπιζόμενοι το χαλιφάτο ενάντια στους εχθρούς του Θεού”.

“Οι περισσότεροι από τους νεοσύλλεκτους θα αναλάβουν αποστολές αυτοκτονίας”, πρόσθεσε ο Σαντίγκ στο ARA News.

Από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) εξαπέλυσαν επίθεση δυτικά του Ευφράτη με στόχο την απελευθέρωση της πόλης Μανμπίτζ.

Μέχρι στιγμής οι SDF έχουν απελευθερώσει 25 χωριά από το Ισλαμικό Κράτος στα περίχωρα της Μανμπίτζ και συνεχώς πλησιάζουν προς την κατεχόμενη από τους τζιχαντιστές πόλη.

manbij_map

Σχετικά άρθρα