Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

7 χλμ από το κέντρο της Μανμπίτζ οι SDF – Οι τζιχαντιστές σε πανικό

7 χλμ από το κέντρο της Μανμπίτζ οι SDF – Οι τζιχαντιστές σε πανικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Και την Κυριακή συνεχίστηκε η προέλαση των υπό κουρδική ηγεσία Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) προς την κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος πόλη Μανμπίτζ, στη βορειοδυτική Συρία, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού δυτικά του Ευφράτη, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις απείχαν 7 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης Μανμπίτζ.

Δεκάδες τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί στις μάχες που μαίνονται.

Οι φανατικοί προσπαθούν να σταματήσουν τις SDF και με επιθέσεις αυτοκτονίας οδηγώντας αυτοκίνητα – βόμβες πάνω στις γραμμές των Κούρδων και των Αράβων συμμάχων τους.

Οι SDF κατάφεραν να αποκόψουν τον δρόμο που συνδέει τη Μανμπίτζ με τη ντε φάκτο “πρωτεύουσα” των τζιχαντιστών Ράκα, καταλαμβάνοντας τον λόγο Τιλ Ουμ Σεράκ, δέκα χιλιόμετρα δυτικά του Ευφράτη.

Στην περιοχή Τιλ Ουμ Σεράκ ο ηγέτης των τζιχαντιστών Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι συνήθιζε να συναντιέται με τους τζιχαντιστές οπλαρχηγούς.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, οι συμμορίες των τζιχαντιστών βρίσκονται σε πανικό και συλλαμβάνουν όποιον βρίσκουν μπροστά τους μέσα στη Μανμπίτζ, δίχως να συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος.

Οι τζιχαντιστές προσπαθούν επίσης να μπλοκάρουν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες σε όλη την πόλη, ώστε να την απομονώσουν πλήρως.

Οι περισσότεροι επιφανείς τζιχαντιστές που ζούσαν στη Μανμπίτζ την έχουν εγκαταλείψει παίρνοντας μαζί και τις οικογένειές τους.

Στον χάρτη μπορείτε να δείτε πώς έχει διαμορφωθεί η πορεία των SDF (κίτρινο χρώμα) προς την κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος Μανμπίτζ:

map_manbij

Σχετικά άρθρα