Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι κάνουν ασταμάτητο κλεφτοπόλεμο στους Τούρκους

Οι Κούρδοι κάνουν ασταμάτητο κλεφτοπόλεμο στους Τούρκους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία,

Το γραφείο Τύπου του HPG, της ένοπλης πτέρυγας του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), εξέδωσε πολεμικό ανακοινωθέν σχετικά με τις πολεμικές επιχειρήσεις των Γκερίλα (Κούρδων ανταρτών του PKK) ενάντια στα τουρκικά στρατεύματα τις τελευταίες ημέρες.

Στην επαρχία Μπιτλίς, στην ανατολική Τουρκία, Κούρδοι Γκερίλα επιτέθηκαν σε Τούρκους στρατιώτες που στάθμευαν στον λόγο Χεβρίς σκοτώνοντας έναν Τούρκο στρατιώτη και τραυματίζοντας δύο.

Στην επαρχία του Σιρνάκ οι Γκερίλας πραγματοποίησαν σαμποτάζ στις 4 Ιουνίου στις 07.00 τα ξημερώματα με στόχο Τούρκους στρατιώτες και χωροφύλακες στον δρόμο Γκουντικέ Μελέ Σεγκίρκε, σκοτώνοντας δύο στρατιώτες.

Άλλοι Κούρδοι Γκερίλας επιτέθηκαν στις τουρκικές δυνάμεις που βρίσκονται στους λόφους Σεχιντάν και Κουρκέ Ομεριά όπως και στο φυλάκιο Ελεμούν στην πόλη Ουλουντερέ του Σιρνάκ στις 09.30 της 5ης Ιουνίου. Ένα τουρκικό τεθωρακισμένο όχημα υπέστη ζημιές από την επίθεση, ενώ άγνωστο είναι εάν υπήρξαν απώλειες μεταξύ των Τούρκων.

Τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα βομβάρδισαν την περιοχή Μαρτύρ Φερχάτ, στην περιοχή του Λίτσε στην επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ στις 4 Ιουνίου, ενώ στο έδαφος της περιοχής επιχειρούν τουρκικές δυνάμεις.

Στην περιοχή του Ντερσίμ, Τούρκοι στρατιώτες ντυμένοι με πολιτικά ρούχα πραγματοποίησαν αναγνωριστικές αποστολές στην περιοχή Μπαράβ, την 1η Ιουνίου, και άλλοι στρατιώτες υποστηριζόμενοι από ντρον και ελικόπτερα τύπου Κόμπρα αναπτύχθηκαν στις περιοχή στις 07.00 το πρωί στις 2 Ιουνίου. Τα ελικόπτερα Κόμπρα βομβάρδισαν την ίδια περιοχή στη 3 Ιουνίου.

Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν σε Τούρκους στρατιώτες κοντά στον λόφο Μαρτύρ Μπαγκέρ, στην περιοχή της πόλης Γιουκσέκοβα στην επαρχία Χακάρι στις 3 Ιουνίου. Ο αριθμός των τουρκικών απωλειών δεν έχει εξακριβωθεί.

Σχετικά άρθρα