Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομαδικός τάφος στη Φαλούτζα, οι τζιχαντιστές σε κλοιό

Ομαδικός τάφος στη Φαλούτζα, οι τζιχαντιστές σε κλοιό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ομαδικός Τάφος, Τζιχαντιστές, Φαλούτζα,

Ομαδικό τάφο ο οποίος πιστεύεται ότι περιέχει τις σορούς περίπου 400 ανθρώπων εντόπισαν οι ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις στα περίχωρα της Φαλούτζα, ενώ σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τους τζιχαντιστές οι οποίοι είναι οχυρωμένοι στην πόλη.

Σύμφωνα με πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, τα περισσότερα πτώματα φαίνεται πως ανήκουν σε μέλη των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων τα οποία θανατώθηκαν από τους άνανδρους του Ισλαμικού Κράτους, όμως έχουν ανασυρθεί και σοροί αμάχων.

Τα θύματα φαίνεται ότι εκτελέστηκαν, καθώς φέρουν σημάδια ότι πυροβολήθηκαν στο κεφάλι.

Οι τζιχαντιστές έσφαξαν εκατοντάδες άνδρες του ιρακινού στρατού γύρω από τη Φαλούτζα κατά την εξάπλωσή τους στην ταραχώδη κεντρική επαρχία Αλ Άνμπάρ, που άρχισε το χειμώνα του 2014.

Σύμφωνα με τις πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου, οι ιρακικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να αδειάζουν τον τάφο και να μεταφέρουν τα πτώματα για αναγνώριση.

Στο μεταξύ, οι σκληρές μάχες για την απελευθέρωση της Φαλούτζα συνεχίζονται, με το Associated Press να μεταδίδει ότι οι ειδικές δυνάμεις του ιρακινού στρατού κατόρθωσαν την Κυριακή να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το νότιο άκρο της πόλης.

Η επί το πλείστον αγροτική νότια περιοχή της Ναϊμίγια μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προγεφύρωμα για έφοδο των ιρακινών δυνάμεων στο κέντρο της πόλης.

Η επιχείρηση για την απελευθέρωση της Φαλούτζα ήδη μετρά δύο εβδομάδες, όμως η πρόοδος είναι αργή έως τώρα, καθώς η πόλη βρίσκεται στα χέρια των τζιχαντιστών επί περισσότερα από δύο χρόνια, με συνέπεια να υπάρχουν καλά οργανωμένες άμυνες.

Επιπλέον, οι τζιχαντιστές αναμένεται ότι θα πολεμήσουν μέχρις εσχάτων για τη Φαλούτζα, με δεδομένο ότι σε αντίθεση με άλλες πολιορκίες, πλέον δεν έχουν κάποια άλλη πόλη-καταφύγιο στο οποίο θα μπορούν να υποχωρήσουν αν ηττηθούν.

Σχετικά άρθρα