Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλ Κάιντα βομβαρδίζει κυβερνητικούς και Κούρδους μέσα από το Χαλέπι

Η Αλ Κάιντα βομβαρδίζει κυβερνητικούς και Κούρδους μέσα από το Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αχράρ Αλ Σαμ, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νούσρα και της Αχράρ Αλ Σαμ, αμφότερες παρακλάδια της Αλ Κάιντα, βομβάρδισαν τις κυβερνητικές θέσεις νοτιοδυτικά της πόλης του Χαλεπιού.

“Ένοπλοι από το Μέτωπο Αλ Νούσρα και την Αχράρ Αλ Σαμ πραγματοποίησαν βομβαρδισμό με όλμους ενάντια στις θέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή της Ανσάρ στα νοτιοδυτικά του Χαλεπιού”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρωσικού Κέντρου Συριακής Συμφιλίωσης.

Η επίθεση με όλμους και πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών έγινε από τη συνοικία Ρασιντίν της πόλης του Χαλεπιού που κατέχεται από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα.

Νωρίτερα την Κυριακή το Ρωσικό Κέντρο Συριακής Συμφιλίωσης μετέδωσε ότι το Μέτωπο Αλ Νούσρα και η Αχράρ Αλ Σαμ συνεχίζουν να βομβαρδίζουν την κουρδική συνοικία Σεΐχ Μακσούντ στα βόρεια της πόλης του Χαλεπιού.

Οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα είναι σύμμαχοι με τους λεγόμενους “μετριοπαθείς” (τουρκόφιλους) ισλαμιστές του FSA που έχουν δηλώσει ότι τηρούν την εκεχειρία.

Ωστόσο, οι Αλκαντιανοί είναι “ανάκατοι” με τους “μετριοπαθείς” ισλαμιστές, ώστε να μην βομβαρδίζονται ενώ εκείνοι να μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Μάλιστα οι ΗΠΑ ζήτησαν από τη Μόσχα να μην βομβαρδίζει την Αλ Κάιντα διότι μπορεί να χτυπηθούν παράπλευρα “μετριοπαθείς” ισλαμιστές.

Η Μόσχα με τη σειρά της ζήτησε από τους “μετριοπαθείς” να αποχωρήσουν από τις περιοχές όπου συνυπάρχουν με την Αλ Κάιντα αλλιώς εκείνη δεν θα έχει καμία ευθύνη για το ποιους θα πετύχουν οι βόμβες της.

Σχετικά άρθρα