Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βομβαρδισμοί στην Ντέιρ αλ Ζουρ της Συρίας με 15 νεκρούς

Βομβαρδισμοί στην Ντέιρ αλ Ζουρ της Συρίας με 15 νεκρούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Ράκα, Συρία, Τάμπκα, Τζιχαντιστές,

Η Πολεμική Αεροπορία της Συρίας εξαπέλυσε «κύμα» βομβαρδισμών γύρω από την πόλη Ντέιρ αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία, προκειμένου να πλήξει θέσεις τζιχαντιστών.

Από τις επιθέσεις σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε το φιλοϊσλαμικό Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα αεροπορικά πλήγματα είχαν στόχο την περιοχή Αλ Μπουλίλ, κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της πόλης που κατέχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Ανάμεσα στα θύματα είναι τέσσερις γυναίκες και ένα παιδί, σύμφωνα με τη φιλοϊσλαμική ΜΚΟ, η οποία εδρεύει στη Βρετανία και βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο πολιτικών και στρατιωτικών πηγών στη Συρία.

Συριακά κυβερνητικά στρατεύματα διεξάγουν επιχειρήσεις εναντίον δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή.

Οι τζιχαντιστές πολιορκούν εδώ και μήνες την πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ, το μοναδικό προπύργιο της κυβέρνησης στην ανατολική Συρία.

Στην επαρχία της Ράκα, τώρα, το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε πως δυνάμεις προσκείμενες στο συριακό καθεστώς, με την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, συνέχισαν την Παρασκευή τη στρατιωτική επιχείρηση που άρχισαν την Πέμπτη από τα νοτιοανατολικά με στόχο την ανακατάληψη του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τάμπκα, που κατέχει το Ισλαμικό Κράτος, στην επαρχία Ράκα.

Η επιχείρηση αυτή καταγράφεται ενώ ακόμη δεν έχουν συμπληρωθεί δύο εβδομάδες από την έναρξη της επιχείρησης των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) με την υποστήριξη των ΗΠΑ προς τη Ράκα. Οι SDF αυτές κινούνται επίσης προς την Τάμπκα, αλλά από βορρά.

Η Τάμπκα, η οποία έπεσε στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους  το 2014, απέχει περίπου 50 χλμ. από την πόλη Ράκα, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας που αποτελεί την “πρωτεύουσα” των τζιχαντιστών στη Συρία.

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο βρίσκεται κοντά σε ένα φράγμα στον Ευφράτη και σε μια φυλακή που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

Από την Πέμπτη, όταν άρχισαν την επιχείρηση, οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος προέλασαν περίπου 20 χιλιόμετρα, σκότωσαν 17 τζιχαντιστές και υπέστησαν εννέα απώλειες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από την πλευρά τους οι δυνάμεις της αραβοκουρδικής συμμαχίας (SDF) βρίσκονταν νωρίτερα σήμερα 60 χλμ. βορειοανατολικά της Τάμπκα.

Σχετικά άρθρα