Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο συριακός στρατός επιτίθεται στη Ράκα από τον Νότο, οι Κούρδοι από τον Βορρά

Ο συριακός στρατός επιτίθεται στη Ράκα από τον Νότο, οι Κούρδοι από τον Βορρά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Ο συριακός στρατός, υποστηριζόμενος από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, προωθήθηκε στην ελεγχόμενη από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος επαρχία Ράκα, εξαπολύοντας νέα επίθεση, δήλωσε μη κυβερνητική οργάνωση που καταγράφει τις εξελίξεις στον πόλεμο της Συρίας, πλησιάζοντας περιοχή όπου υποστηριζόμενοι από τις ΗΠΑ Κούρδοι μαχητές επιτίθενται επίσης στην τζιχαντιστική οργάνωση.

Σφοδρές ρωσικές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στις ανατολικές περιοχές της επαρχίας Χάμα κοντά στα σύνορα με την επαρχία Ράκα, όπου ο στρατός προωθήθηκε περίπου 12 χλμ. σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο στρατός βρίσκεται σε απόσταση περίπου 12 χλμ. από τα σύνορα με την επαρχία Ράκα.

Υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), περιλαμβανομένων των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), πραγματοποιούν ξεχωριστή επίθεση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Ράκα από τον βορρά αλλά και στη γειτονική επαρχία Χαλέπι, δυτικά του Ευφράτη, η οποία κλιμακώθηκε αυτή την εβδομάδα με προώθηση προς την πόλη Μανμπίτζ, κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία.

Εφημερίδα του Λιβάνου που πρόσκειται στη Δαμασκό έγραψε πως ο συριακός στρατός εισέρχεται, με τη νέα επίθεσή του, «στην αναμέτρηση για τη Ράκα».

Συριακή στρατιωτική πηγή δήλωσε, ωστόσο, πως οι πληροφορίες για επίθεση με στόχο τη Ράκα είναι «προσδοκίες» και ότι τόσο η Ράκα όσο και η Ντέιρ Αλ Ζουρ, που βρίσκεται επίσης στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους, είναι πιθανοί στόχοι των επιχειρήσεων του στρατού.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε νέα επιχείρηση με την κάλυψη ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στην περιοχή Ατρίγια της ανατολικής επαρχίας Χάμα που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την επαρχία Ράκα.

Κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο στρατός είχε εδαφικά κέρδη και προκάλεσε βαριές απώλειες.

«Υπάρχει προώθηση από την Ατρίγια σε δύο μέτωπα αλλά η κατεύθυνση δεν είναι ακόμη ορισμένη», είπε η στρατιωτική πηγή.

Η πόλη Ράκα είναι ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και η επαρχία ήταν σημαντική βάση επιχειρήσεων για την οργάνωση.

map_raqqa

Σχετικά άρθρα