Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδος Διοικητής: “Το τίμημα της ελευθερίας είναι αίμα και μάρτυρες!”

Κούρδος Διοικητής: “Το τίμημα της ελευθερίας είναι αίμα και μάρτυρες!”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Στην κηδεία τεσσάρων Κούρδων μαχητών που σκοτώθηκαν πολεμώντας τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο μέτωπο της Μανμπίτζ, δυτικά του Ευφράτη, ο διοικητής των αμυντικών δυνάμεων της Κόμπανι, Ισμέτ Σεΐχ, μιλώντας στους συγκεντρωμένους υποσχέθηκε ότι σύντομα οι κουρδικές δυνάμεις θα ενώσουν το κουρδικό καντόνι της Εφρίν με το καντόνι της Κόμπανι και όλη η βόρεια Συρία (Ροζάβα – δυτικό Κουρδιστάν) θα γίνει μια ενιαία ομόσπονδη επικράτεια.

MAP_NORTH_ALEPPO

Η υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) μάχονται δυτικά του Ευφράτη για να απελευθερώσουν την πόλη Μανμπίτζ από το Ισλαμικό Κράτος.

“Θα απελευθερώσουμε όλους τους ανθρώπους αυτής της περιοχής [τα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού] από το Ισλαμικό Κράτος και τις μισθοφορικές [τουρκόφιλες] ομάδες. Θυσιάζουμε τους μάρτυρές μας, και δεν θα λυπηθούμε, και περισσότεροι μάρτυρες θα θυσιαστούν, επειδή το τίμημα της ελευθερίας είναι αίμα και μάρτυρες”, είπε ο Ισμέτ Σεΐχ απευθυνόμενους στους ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί για τις κηδείες.

“Σήμερα είμαστε στη Μανμπίτζ, αλλά αύριο θα είμαστε στην Εφρίν και θα ενώσουμε τα τρία καντόνια [Τζαζίρα, Κόμπανι και Εφρίν”, είπε. “Όλοι γνωρίζουν ότι το αίμα των μαρτύρων δεν πάει χαμένο”.

“Δεν αναγνωρίζουμε τα σύνορα, και θα απελευθερώσουμε τους ανθρώπους μας από την τρομοκρατία”, είπε ο Κούρδος διοικητής καλώντας όλους τους συμπατριώτες του να ενταχθούν στις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και στο γυναικείο σώμα τους (YPJ), που και τα δύο συμμετέχουν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

“Ζητάμε από όλο τον συριακό λαό να υσποτηρίξει τις SDF μετά από όσα έχουν πετύχει στα πεδία των μαχών και να ενταχθούν στις SDF. Οι SDF εκπροσωπούν τον λαό της Συρίας που ζει στη Συρία, όχι εκείνους που ζουν σε ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη και στην Ευρώπη [αναφερόμενος στους ηγέτες της εξόριστης συριακής αντιπολίτευσης], προχωράμε μπροστά”, είπε.

Ο ίδιος Κούρδος αξιωματούχος δεν παρέλειψε να εκφράσει και την αλληλεγγύη του στους Κούρδους της Τουρκίας που μάχονται ενάντια στην τουρκική κυβέρνηση.

Σχετικά άρθρα