Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γερμανία αγνόησε τους Τούρκους κι ενέκρινε το ψήφισμα για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Η Γερμανία αγνόησε τους Τούρκους κι ενέκρινε το ψήφισμα για τη γενοκτονία των Αρμενίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενοκτονία Αρμενίων, Γερμανία, Μπιλάλ Ερντογάν, Μπιναλί Γιλντιρίμ, Μπούντεσταγκ (Γερμανική Βουλή), Τουρκία,

Η γερμανική βουλή ενέκρινε την απόφαση με την οποία χαρακτηρίζονται “γενοκτονία” οι σφαγές των Αρμενίων από τις Οθωμανικές δυνάμεις παρά τις απειλές των Τούρκων.

Νωρίτερα, αναφερόμενος στην προγραμματισμένη για σήμερα ψηφοφορία στο Βερολίνο, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, δήλωσε ότι θα ήταν “παράλογο” το γερμανικό κοινοβούλιο να εγκρίνει ένα συμβολικό ψήφισμα που κηρύσσει “γενοκτονία” τη σφαγή των Αρμενίων το 1915 από τις οθωμανικές δυνάμεις, ενώ τόνισε ότι η ψηφοφορία αυτή θα είναι μια δοκιμασία της φιλίας μεταξύ των δύο συμμάχων.

Τις τελευταίες 24 ώρες είχαν προηγηθεί χιλιάδες απειλητικά email από Τούρκους της Γερμανίας προς τους βουλευτές ωστόσο αυτοί δεν φοβήθηκαν.

Το ψήφισμα με το οποίο γίνεται λόγος για «γενοκτονία των Αρμενίων» το οποίο ενέκρινε η κάτω Βουλή της Γερμανίας τραυμάτισε σοβαρά τις σχέσεις Βερολίνου – Άγκυρας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισλαμοσυντηρητικού, κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας Γιασίν Ακτάι.

Η δήλωση έγινε λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση ότι η Μπούντεσταγκ ενέκρινε σχεδόν ομόφωνα το ψήφισμα στο οποίο υιοθετείται ο όρος «γενοκτονία» για τη σφαγή 1,5 εκατ. Αρμενίων από δυνάμεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1915, επί εποχής Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ανακλήθηκε στο μεταξύ ο Τούρκος πρέσβης στη Γερμανία, και επιστρέφει στην Άγκυρα για διαβουλεύσεις.

Σχετικά άρθρα