Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δύο Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος

Δύο Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Δύο Αμερικανοί κομάντος τραυματίστηκαν το Σαββατοκύριακο από πυρά που προήλθαν από το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.

Στο ένα περιστατικό έχουμε να κάνουμε με τον πρώτο Αμερικανό στρατιώτη που τραυματίζεται σε μέτωπο της Συρίας.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζεφ Ντέιβις, δήλωσε ότι και οι δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν από αδέσποτα πυρά και ενώ παρείχαν συμβουλές.

“Και στις δύο περιπτώσεις, επιχειρούσαν πίσω από την πρώτη γραμμή. Δεν ήταν στις πρώτες γραμμές, δεν ενεπλάκησαν ενεργά σε μάχη”.

Στο Ιράκ ο τραυματισμός συνέβη στα βόρεια της κουρδικής πρωτεύουσας Ερμπίλ όπου υπάρχει αμερικανική βάση. Συνολικά αυτή τη στιγμή στο Ιράκ βρίσκονται 4.000 Αμερικανοί στρατιώτες.

Στη Συρία ο κομάντο τραυματίστηκε βόρεια της Ράκα, όπου οι Αμερικανοί συμμετέχουν στη μεγάλη επίθεση των Κούρδων ενάντια στην “πρωτεύουσα” των τζιχαντιστών.

Οι πρώτοι 50 Αμερικανοί κομάντος πήγαν στη βόρεια Συρία, στους Κούρδους, τον Δεκέμβριο του 2015. Τον Απρίλιο του 2016 ο Λευκός Οίκος ανέβασε τον αριθμό τους σε 250.

Και οι δύο τραυματισμοί προκλήθηκαν από πυρά τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

“Δεν συζητάμε λεπτομερώς [δημοσίως] σχετικά με τους τραυματισμούς επειδή δεν επιθυμούμε να δώσουμε στοιχεία στον εχθρό”, είπε ο Ντέιβις.

Σχετικά άρθρα