Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεκάδες απώλειες (νεκροί και τραυματίες) των Τούρκων σε μάχες με τους Κούρδους

Δεκάδες απώλειες (νεκροί και τραυματίες) των Τούρκων σε μάχες με τους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για YPS Μονάδες Προστασίας Πολιτών, Βαν, Γιουκσέκοβα, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Νίσιβη, Ντερσίμ, Ντιγιάρμπακιρ, Σεμντινλί, Σιίρτ, Σιρνάκ, Σύρτη, Τουρκία, Χακάρι,

Οι αντάρτικες δυνάμεις των Κούρδων στην Τουρκία συνεχίζουν τις επιθέσεις ενάντια στις δυνάμεις του τουρκικού στρατού και της Αστυνομίας, προκαλώντας σημαντικές απώλειες.

Τουλάχιστον 12 Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης μετά από έκρηξη στην πόλη Νίσιβη.

Οι βόμβες είχαν τοποθετηθεί σε ένα κτίριο στη συνοικία Φιράτ της Νίσιβης και μόλις οι Τούρκοι στρατιώτες εισήλθαν σε αυτό ενεργοποιήθηκαν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έκρηξη και κατάρρευση του κτίσματος.

Μέσα από τα χαλάσματα ανασύρθηκαν τραυματισμένοι 12 Τούρκοι στρατιώτες εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF.

Σε άλλη επίθεση το απόγευμα της Τετάρτης, Γκερίλας του HPG (το HPG είναι ο ένοπλος βραχίονας του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν – PKK και “Γκερίλας” λέγονται οι μαχητές του PKK), χτύπησαν στρατιωτικό φυλάκιο στο χωριό Πουλουμούρ, στην επαρχία Τουντσελί (πρώην επαρχία Ντερσίμ) στην ανατολική Ανατολία κοντά στον Πόντο.

Από αυτή την επίθεση τραυματίστηκαν 3 Τούρκοι στρατιώτες.

Ο πληθυσμός του χωριού Πουλουμούρ αποτελείται από Κούρδους αλεβίτες στο θρήσκευμα και Ζάζα. Οι Ζάζα είναι μια ιρανική φυλή, συγγενική των Κούρδων, και οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως παρακλάδι των Κούρδων και Κούρδοι. Η γλώσσα τους όμως, “ινδοευρωπαϊκή”, θεωρείται ανεξάρτητη γλώσσα και όχι κουρδική διάλεκτος αν και συγγενής με τα κουρδικά.

Οι Ζάζα εδώ και 100 χρόνια πρωτοστατούν σε εξεγέρσεις κατά των Τούρκων, εξεγέρσεις στις οποίες συχνά συμμετείχαν από κοινού με τους Κούρδους.

Στις 29 Μαΐου η κουρδική πολιτοφυλακή YPS, που τελεί υπό τις εντολές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) και αποτελείται κυρίως από νεολαίους που μάχονται στις πόλεις, επιτέθηκε σε σταθμό λεωφορείων στη συνοικία Χατσιμπεκίρ της πόλης Ιπεκίολου στην επαρχία Βαν, στην ανατολική Τουρκία.

Στο σημείο έφτασαν περίπου 20 Τούρκοι αστυνομικοί και τότε ακολούθησε δεύτερη ενέργεια σαμποτάζ, δεν προσδιορίζεται τι είδους, από την οποία τραυματίστηκαν βαριά 17 Τούρκοι αστυνομικοί, 2 εκ των οποίων σκοτώθηκαν σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα.

Στις 31 Μαΐου Κούρδοι Γκερίλας του HPG (PKK) επιτέθηκαν σε θέση Τούρκων στρατιωτών στον λόφο Γκουβενλίκ στην περιοχή της Γκαρίσα στην επαρχία της Σίρτης (Σιίρτ) της νοτιοανατολικής Τουρκίας, κοντά στα σύνορα Συρίας και Ιράκ, σκοτώνοντας δύο Τούρκους στρατιώτες.

Στις 29 Μαΐου το απόγευμα (18.30) Γκερίλας επιτέθηκαν από δύο μεριές σε τουρκική μονάδα στην περιοχή Σουμπούλ στα όρη Ζάγρος, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 2 Τούρκοι στρατιώτες και να τραυματιστούν 3.

Ξανά στις 29 Μαΐου οι Τούρκοι επιτέθηκαν σε ομάδα των Κούρδων Γκερίλας στην περιοχή του χωριού Ντεχλεμπιγιέ στο Σιρνάκ. Οι Κούρδοι σφυροκοπήθηκαν άγρια με όλμους και κανόνια.

Το πρωί της 31ης Μαΐου Κούρδοι Γκερίλας επιτέθηκαν σε οδό υπό κατασκευή γύρω από τον λόφο Λεϊλέκ κοντά στην πόλη Γιουκσέκοβα στην επαρχία Χακάρι. Οι εργολάβοι αναγκάστηκαν να σταματήσουν τις εργασίες τους από την επίθεση.

Το βράδυ της 30ης Μαΐου τουρκικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την περιοχή Μπεζενό της πόλης Σεμντινλί στην επαρχία Χακάρι και στη συνέχεια ξεκίνησε επιχείριση των τουρκικών στρατευμάτων. Ακολούθησε μάχη μεταξύ στρατιωτών και Γκερίλας με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να αναγκαστούν να υποχωρήσουν μερικώς.

Το απόγευμα της 31ης Μαΐου, μεταξύ 18.30 και 20.30, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τα περίχωρα του χωριού Μπαζέ στην περιοχή Μετίνα, όπου υπάρχουν οχυρωματικές θέσεις των Κούρδων ανταρτών, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Στις 31 Μαΐου ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε επιχείριση στα χωριά Ρεσίνε, Γκοζίκρα και Κεβέρ γύρω από το όρος Γκαμπάρ στην επαρχία του Σιρνάκ. Οι Τούρκοι αποχώρησαν τις απογευματινές ώρες.

Στις 31 Μαΐου οι Γκερίλας χτύπησαν Τούρκους στρατιώτες κοντά στο χωριό Κλεντάρ, στην επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ (Άμιδα), με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 2 Τούρκοι στρατιώτες και 2 ακόμα να τραυματιστούν.

Στις 05.00 τα ξημερώματα της 1ης Ιουνίου, Γκερίλας χτύπησαν τουρκική μονάδα που είχε αναπτυχθεί γύρω από τον λόγο Μαρτύρ Μπαουέρ, στην περιοχή Μαρτύρ Μιζγκίν της Μπιτλίς. Καταστράφηκε μια θέση του τουρκικού στρατού και 3 στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Ως απάντηση ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε την περιοχή με πυροβολικό και άρματα μάχης.

Σχετικά άρθρα