Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπαγκντάντι: “Οι λαοί του Ιράκ και της Συρίας δεν αξίζουν τις θυσίες μας”

Μπαγκντάντι: “Οι λαοί του Ιράκ και της Συρίας δεν αξίζουν τις θυσίες μας”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μοσούλη, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Τα πρόσφατα πλήγματα των δυνάμεων των Κούρδων Πεσμεργκά στο Ισλαμικό Κράτος κοντά στη Μοσούλη, στο βορειοδυτικό Ιράκ, παρέλυσαν τη στρατηγική της οργάνωσης, υποστηρίζει Κούρδος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον Γουαχίντ Μπακοζί, αξιωματούχο του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν, μετά την απελευθέρωση από τους Κούρδους Πεσμεργκά μεγάλων εκτάσεων ανατολικά της Μοσούλης νωρίτερα την εβδομάδα, το Ισλαμικό Κράτος έχει παραλύσει από τον φόβο μιας επικείμενης επίθεσης στην ίδια τη Μοσούλη.

Ο ίδιος δήλωσε ότι σύμφωνα με πληροφορίες το Ισλαμικό Κράτος έχει μεταφέρει όλα τα βαριά του όπλα έξω από τη Μοσούλη σε περιοχές κοντά στα σύνορα Ιράκ – Συρίας.

Ο Μπακοζί αποκάλυψε ότι οι κουρδικές Αρχές έχουν στα χέρια τους αντίγραφο μιας επιστολής του ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, προς τους οπλαρχηγούς των τζιχαντιστών, με την οποία τους διατάζει να αποσυρθούν στις μεγάλες πόλεις καθώς “οι λαοί του Ιράκ και της Συρίας δεν αξίζουν τις θυσίες που κάνει το Ισλαμικό Κράτος”.

Από την ίδια επιστολή προκύπτει ότι οι τζιχαντιστές πρέπει να επικεντρώσουν τις δυνάμεις τους στην πόλη Μισράτα της Λιβύης αντί να συνεχίζουν την παρούσα κατάσταση στο Ιράκ και τη Συρία.

Οι δυνάμεις των Πεσμεργκά την Κυριακή εξαπέλυσαν μια μεγάλη επίθεση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και απελευθέρωσαν πολλά χωριά στο μέτωπο του Χαζίρ.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ιρακινού Κουρδιστάν αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η επιχείριση αποσκοπεί να θέσει υπό πίεση τους τζιχαντιστές μέσα και γύρω από τη Μοσούλη.

Σχετικά άρθρα