Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πορτογάλος αντάρτης των YPG στη Συρία αυτοκτόνησε στις 3 Μαΐου

Πορτογάλος αντάρτης των YPG στη Συρία αυτοκτόνησε στις 3 Μαΐου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διεθνής Ταξιαρχία της Ροζάβα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πορτογαλία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο Μάριο Νούνες, γνωστός και ως Χεβάλ Κεντάλ, ήταν Πορτογάλος εθελοντής που πολεμούσε με τους Κούρδους της Συρίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο Πορτογάλος εθελοντής λέγεται ότι αυτοκτόνησε στις 3 Μαΐου ενώ υπηρετούσε σε μάχιμη θέση στη Ροζάβα, βόρεια Συρία, στις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Ο Νούνες, 22 ετών, ήταν ο πρώτος Πορτογάλος που πήγε στη Συρία για να ενταχθεί στις κουρδικές δυνάμεις που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Στις αρχές του 2015 έμεινε τέσσερις μήνες στη Ροζάβα (βόρεια Συρία – δυτικό Κουρδιστάν). Τον Ιανουάριο του 2016 ο Νούνες επέστρεψε στη βόρεια Συρία ως εθελοντής στους YPG.

Η οικογένειά του ενημερώθηκε επισήμως από τις κουρδικές Αρχές για τον θάνατό του, σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα Sabado.

Μιλώντας στο ARA News ο επίσης δυτικός εθελοντής με τους YPG Μάσερ Γκίφορντ, είπε: “Θέλω να τιμήσω τη ζωή ενός ακόμα αδελφού στο YPG. Ο Μάριο πέθανε πριν μερικές εβδομάδες αλλά υπήρξε μια καθυστέρηση στην ανακοίνωση του θανάτου του, ενώ η οικογένειά του είχε ήδη ενημερωθεί”.

“Ο Μάριο και εγώ ήμασταν στην ίδια μονάδα πέρσι και αυτό ήταν το δεύτερο ταξίδι του στη Ροζάβα. Πολέμησε γενναία στην Τελ Τεμίρ και πιο πρόσφατα στη Σαντάντι. Οι Πορτογάλοι και Κούρδοι έχασαν έναν καταπληκτικό άνθρωπο και σύντροφο”.

Ο Γκίφορντ είπε ακόμα στο ARA News ότι ο Πορτογάλος μαχητής εντάχθηκε στο YPG εξαιτίας του αποτροπιασμού του για τις πράξεις του Ισλαμικού Κράτους.

“Ήταν πολύ αφοσιωμένος στο δίκαιο και στη δημοκρατία. Μισούσε το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος για όλα αυτά που έχει διαπράξει στη Συρία και στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. Αισθανόταν ότι όφειλε να πράξει κάτι ο ίδιος που θα έκανε τη διαφορά”.

“Ήταν πολύ δημοφιλή τύπος εδώ. Ήταν ικανός να σε κάνει να γελάς και πάντα συμπαραστεκόταν στους ανθρώπους γύρω του”, πρόσθεσε.

Η εφημερίδα Sabado έγραψε ότι οι ηγέτες του YPG επιβεβαίωσαν ότι ο Πορτογάλος αντάρτης αυτοκτόνησε αφού πολέμησε επί τρεις μήνες.

Γεννημένος στις 23 Ιανουαρίου 1994, ο Μάριο Νούνες ήταν στρατιώτης του πορτογαλικού στρατού πριν ταξιδέψει στη Συρία για να πολεμήσει μαζί με τους Κούρδους.

Σχετικά άρθρα