Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη Σεΐχ Μακσούντ

Έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη Σεΐχ Μακσούντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αχράρ Αλ Σαμ, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Κουρδικές οργανώσεις καλούν τις υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών να παραδώσουν άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια στην κουρδική συνοικία Σεΐχ Μακσούντ στο Χαλέπι, η οποία τους τελευταίους μήνες (από τον Φεβρουάριο) πολιορκείται από τους “μετριοπαθείς” ισλαμιστές μισθοφόρους της Άγκυρας και της Σαουδικής Αραβίας.

Τουλάχιστον 150 άμαχοι, οι περισσότεροι γυναίκες παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς των ισλαμιστών στη Σεΐχ Μακσούντ, ενώ τουλάχιστον 1.100 ακόμα Κούρδοι άμαχοι έχουν τραυματιστεί.

Στις επιθέσεις ενάντια στην κουρδική συνοικία στο βόρειο Χαλέπι ηγείται το Μέτωπο Αλ Νούσρα, δηλαδή το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, και η υπό τουρκική μισθοδοσία Αχράρ Αλ Σαμ, επίσης ισλαμιστική οργάνωση με διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα.

“Είμαστε σε άμεση ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια, άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με την πείνα. Υποφέρουμε από ελλείψεις σε βασικά αγαθά, όπως τρόφιμα και φάρμακα”, δήλωσε ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αλί Αλ Αχμέντ μιλώντας στο ARA News.

“Τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να αναλάβουν δράση και να σώσουν τους αμάχους που υποφέρουν από τη βαρβαρική στρατιωτική επίθεση των εξτρεμιστών ισλαμιστών”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Τη Σεΐχ Μακσούντ υπερασπίζονται απέναντι στις ισλαμιστικές συμμορίες οι σοσιαλιστές Κούρδοι αντάρτες του YPG/YPJ.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι στο πλευρό των ισλαμιστών μάχονται και Τούρκοι κομάντος, οι οποίοι είναι “ντυμένοι” ως άτακτοι μαχητές.

Στον χάρτη που ακολουθεί βλέπετε το Χαλέπι. Με κόκκινο χρώμα είναι οι συνοικίες που ελέγχει η κυβέρνηση, με πράσινο οι ισλαμιστές και με κίτρινο η Σεΐχ Μακσούντ.

ALEPPO

Σχετικά άρθρα