Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

CNBC: Γιατί η Σαουδική Αραβία θέλει πρόεδρο την Χίλαρι Κλίντον

CNBC: Γιατί η Σαουδική Αραβία θέλει πρόεδρο την Χίλαρι Κλίντον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CNBC, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Σαουδική Αραβία, Χίλαρι Κλίντον,

Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ – οι οποίες θα γίνουν τον Νοέμβριο – προσελκύουν το ενδιαφέρον σχεδόν των πάντων, καθώς όλοι θέλουν να δουν ποιος θα είναι ο επόμενος «ηγέτης του ελεύθερου κόσμου».

Σύμφωνα με τον Bob McNally, πρόεδρο της εταιρείας συμβούλων Rapidan Group, αρκετές πετρελαιοπαραγωγές χώρες της Μ. Ανατολής, με προεξέχουσα τη Σ. Αραβία, επιθυμούν ο νέος ηγέτης των ΗΠΑ να είναι η Χίλαρι Κλίντον.

«Δεν είναι μυστικό το γεγονός ότι τόσο οι Σαουδάραβες όσο και άλλοι Σουνίτες στον Περσικό Κόλπο επιθυμούν να κερδίσει η κυρία Κλίντον», τονίζει ο McNally στο CNBC και προσθέτει ότι «υπάρχει μεγάλη αγωνία για το τι θα σημάνει κατάκτηση της αμερικανικής προεδρίας από τον Ντόναλντ Τραμπ».

Άλλωστε ο κ. Τραμπ έχει στο παρελθόν κατηγορήσει τη Σ. Αραβία και έχει δηλώσει την επιθυμία του οι ΗΠΑ να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο από αυτήν, εάν δεν τις στηρίξει στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ταυτόχρονα αρκετά στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Τραμπ έχουν στραφεί ανοικτά κατά της Σ. Αραβίας, ως εκ τούτου η στήριξη που παρέχουν οι Σαουδάραβες στην κυρία Κλίντον είναι μάλλον δικαιολογημένη.

Σχετικά άρθρα