Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνεχίζεται η προέλαση των Κούρδων βόρεια της Ράκα

Συνεχίζεται η προέλαση των Κούρδων βόρεια της Ράκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Αργά αλλά σταθερά εξελίσσεται η προέλαση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στα βόρεια της Ράκα, της ντε φάκτο “πρωτεύουσας” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Οι υπό κουρδική διοίκηση SDF, υποστηριζόμενες από τα αμερικανικά αεροπλάνα που συμμετέχουν στον Διεθνή Συνασπισμό, απελευθέρωσαν νέα εδάφη τη Δευτέρα ύστερα από άγριες μάχες με τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Συνολικά οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους είχαν απελευθερώσει μέχρι τη Δευτέρα 9 χωριά βόρεια της Ράκα.

“Οι δυνάμεις μας είχαν μεγάλα εδαφικά κέρδη στη Ράκα σήμερα, ύστερα από βομβαρδισμό των δυνάμεων του ISIS κοντά στην [αεροπορική βάση] Τάμπκα. Εκτός από την απελευθέρωση εννέα χωριών, οι SDF κατέλαβαν και τρία μεγάλα αγροκτήματα και κατέστρεψαν και δύο οχήματα των τζιχαντιστών”, δήλωσε ο αξιωματικός των SDF Χαμπούν Οσμάν μιλώντας στο ARA News.

Τουλάχιστον 15 τρομοκράτες σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις της Δευτέρας.

“Οι μάχες συνεχίζονται και θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την απελευθέρωση νέων περιοχών πολύ σύντομα”, δήλωσε ο ίδιος Κούρδος αξιωματικός.

Οι δυνάμεις των SDF συγκρούονται με το Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα σε τέσσερα μέτωπα. Το ένα μέτωπο είναι νοτίως της πόλης Αΐν Ισά, το άλλο στην Ταξιαρχία 93, το τρίτο στην περιοχή Αλ Νακχίλ και το τέταρτο κινείται προς την Τάμπκα.

map_raqqa

Όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενες σχετικές αναρτήσεις για τη μάχη βορείως της Ράκα, οι κουρδικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους κινούνται αργά γιατί προηγουμένως έχουν να εξουδετερώσουν τις νάρκες και τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που έχει διασπείρει παντού στο μέτωπο αλλά και μέσα σε κατοικημένες περιοχές το Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα