Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταϊνμάγερ: Μάχη μέχρις εσχάτων ενάντια στην ισλαμική τρομοκρατία

Σταϊνμάγερ: Μάχη μέχρις εσχάτων ενάντια στην ισλαμική τρομοκρατία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γερμανία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ,

Εκτεταμένη μάχη κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με διεθνή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

Ο αγώνας θα πετύχει «μόνο εάν ασχοληθούμε με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε όλα τα επίπεδα: από την δίωξη της χρηματοδότησης και της στελέχωσης, μέχρι τις αιτίες της ριζοσπαστικοποίησης», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάιερ κηρύσσοντας την έναρξη Συνεδρίου για την Τρομοκρατία που διοργανώνεται στο Βερολίνο από τον ΟΑΣΕ, του οποίου η Γερμανία προεδρεύει κατά το τρέχον έτος.

Ο ίδιος σημείωσε με έμφαση ότι η τρομοκρατία από ομάδες όπως το Ισλαμικό Κράτος στρέφονται εναντίον όλων, οι οποίοι θέλουν να ζήσουν ελεύθεροι, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή θρησκεύματος. «Στρέφεται εναντίον Χριστιανών και άθεων, εναντίον Εβραίων και Μουσουλμάνων. Έχει διαστάσεις φονταμενταλισμού και φανατισμού», πρόσθεσε.

Για να περιοριστεί μακροπρόθεσμα η τρομοκρατία, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές αιτίες της ριζοσπαστικοποίησης και του εξτρεμισμού, τόνισε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε ότι «πρέπει να εφαρμοστούν προληπτικά μέτρα», στα οποία περιλαμβάνονται η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εκπαίδευσης και η μεγαλύτερη κοινωνική συμμετοχή ανθρώπων που αισθάνονται ότι δεν έχουν προοπτική.

«Αυτή η μάχη δεν μπορεί να κερδηθεί μόνο σε κρατικό επίπεδο. Η πρόληψη μπορεί να λειτουργήσει μόνο εφόσον συμμετέχουν οι κοινωνικές δυνάμεις – από την κοινωνία των πολιτών και τους τοπικούς υπεύθυνους μέχρι τις θρησκευτικές κοινότητες», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάιερ.

Σχετικά άρθρα