Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανεβαίνει η ακροδεξιά στη Γερμανία – Κάτω από 50% ο μεγάλος συνασπισμός

Ανεβαίνει η ακροδεξιά στη Γερμανία – Κάτω από 50% ο μεγάλος συνασπισμός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για AfD Εναλλακτική για τη Γερμανία, Ακροδεξιά, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Πρόσφυγες,

Κάτω από το 50% διαμορφώνεται για πρώτη φορά μετά το 2013 το ποσοστό του Μεγάλου Συνασπισμού στη Γερμανία. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του INSA για λογαριασμό της Bild που δημοσιεύεται την Τρίτη, οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ (CDU και το «αδελφό κόμμα» στη Βαυαρία CSU) λαμβάνουν το 30% στην πρόθεση ψήφου, μισή μονάδα χαμηλότερα της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD βρίσκονται επίσης μισή μονάδα χαμηλότερα, στο 19%. Αθροιστικά, οι δυνάμεις που συνθέτουν το Μεγάλο Συνασπισμού βρίσκονται στο 49%.

Το ξενοφοβικό, λαϊκιστικό και ευρωσκεπτικιστικό AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) εμφανίζεται σταθερά στο 15%, στην τρίτη θέση, μόλις τέσσερις μονάδες πίσω από τους Σοσιαλδημοκράτες.

Τέταρτοι, και επίσης με ίδια ποσοστά, εμφανίζονται οι Πράσινοι στο 13% ενώ η Αριστερά (Linke) χάνει επίσης μισή μονάδα και υποχωρεί στο 9,5%.

Η δημοσκόπηση αποτυπώνει επίσης δυναμική των Φιλελεύθερων του FDP, οι οποίοι εμφανίζονται να λαμβάνουν το 8%.

Πέραν του χαμηλού επιπέδου στο οποίο βρίσκονται οι Σοσιαλδημοκράτες, ειδικά στο στρατόπεδο των Χριστιανοδημοκρατών, το κλίμα βαρύνει η ανοικτή διάσταση απόψεων μεταξύ Μέρκελ του CDU και του βαυαρού Seehofer του CSU στο προσφυγικό.

Σχετικά άρθρα