Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Χεζμπολάχ “δεν βλέπει” πόλεμο με το Ισραήλ αυτό το καλοκαίρι

Η Χεζμπολάχ “δεν βλέπει” πόλεμο με το Ισραήλ αυτό το καλοκαίρι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισραήλ, Λίβανος, Ναΐμ Κασέμ, Σιίτες, Χεζμπολάχ,

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του σιιτικού λιβανέζικου κόμματος – παραστρατιωτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, σεΐχης Ναΐμ Κασέμ, αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα για έναν νέο πόλεμο της Χεζμπολάχ με το Ισραήλ αυτό το καλοκαίρι, αλλά φρόντισε να δηλώσει ότι το “αντιστασιακό κίνημα” είναι πλήρως προετοιμασμένο να αποκρούσει κάθε πιθανή επίθεση του Ισραήλ.

“Δεν υπάρχουν σημάδια ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια νέα επίθεση στον Λίβανο, αλλά εάν το επιλέξει, θα βρει τη Χεζμπολάχ στη μέγιστη ετοιμότητά της”, είπε ο νούμερο 2 της οργάνωσης σε μια ομιλία του στο νότιο Λίβανο την Κυριακή.

Οι σχέσεις Ισραήλ και Χεζμπολάχ είναι σε τεντωμένο σκοινί. Ανά πάσα στιγμή η Χεζμπολάχ μπορεί να χτυπήσει το Ισραήλ, αν και τώρα είναι δύσκολο με τον πόλεμο που διεξάγει ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος ως σύμμαχος του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Ο σεΐχης Κασέμ δήλωσε επίσης ότι ο τζιχαντιστικός πόλεμος στη Συρία, στο Ιράκ και στην Υεμένη δεν θα επιτραπεί να διαδοθεί και στον Λίβανο.

Η Χεζμπολάχ θεωρείται από πολλές χώρες της Δύσης, όπως και από το Ισραήλ, τρομοκρατική οργάνωση.

Η Χεζμπολάχ εξοπλίζεται και υποστηρίζεται ενεργά από το Ιράν, αφού είναι η εντολοδόχος ιρανική σιιτική δύναμη στο Λεβάντε.

Σχετικά άρθρα