Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη στο Κιρκούκ δίκτυο σαμποτέρ της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος

Συνελήφθη στο Κιρκούκ δίκτυο σαμποτέρ της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κιρκούκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές,

Η Αστυνομία στην πόλη Κιρκούκ του Ιράκ, η οποία ελέγχεται από τις κουρδικές δυνάμεις, ανακοίνωσε ότι κατάφερε και εξάρθρωσε έναν από τους μεγαλύτερους κρυφούς πυρήνες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που λειτουργούσε μέσα στην πόλη και στα περίχωρα του Κιρκούκ.

Οι τζιχαντιστές επιχειρούσαν στα μετόπισθεν των κουρδικών και ιρακινών δυνάμεων κάνοντας σαμποτάζ και τρομοκρατικές ενέργειες.

Σύμφωνα με τον Σαρχάντ Καντίρ, αρχηγό της Αστυνομίας του Κιρκούκ, οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν, σε αντιτρομοκρατική επιχείριση που πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαΐου, να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον μεγαλύτερο μυστικό πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους που έχουν πιάσει μέχρι σήμερα.

Η εν λόγω ομάδα πραγματοποιούσε δολοφονίες και απαγωγές πολιτών ενώ είχε ανατινάξει και αγωγούς μεταφοράς πετρελαίου σε περιοχές κοντά στο Κιρκούκ.

Ορισμένοι από τους τζιχαντιστές που συνελήφθησαν υπηρετούσαν προηγουμένως το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Χαουίτζα πριν μετακινηθούν στο Κιρκούκ.

Η Αστυνομία κατάσχεσε από τους τρομοκράτες δεκάδες πλαστές ταυτότητες, πολλά καλάσνικοφ, αντιαρματικά όπως και ποσότητες εκρηκτικών.

Στις 19 Μαΐου η Αστυνομία στο Κιρκούκ είχε πιάσει ακόμα 4 τζιχαντιστές που δρούσαν μυστικά μέσα στην πόλη. Δεν αποκλείεται η σύλληψη των τεσσάρων να οδήγησε στην αποκάλυψη και του υπόλοιπου δικτύου.

Όπως βλέπετε το Ισλαμικό Κράτος δεν μάχεται μόνο “τακτικά” στα μέτωπα που έχει ανοίξει γύρω από τα εδάφη που έχει κατακτήσει αλλά και στέλνει ομάδες σαμποτέρ στα μετόπισθεν των εχθρών του για να διαπράττουν τρομοκρατικές ενέργειες.

Σχετικά άρθρα