Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράν θα συνεχίσει να αποστέλλει “στρατιωτικούς συμβούλους” σε Συρία και Ιράκ

Το Ιράν θα συνεχίσει να αποστέλλει “στρατιωτικούς συμβούλους” σε Συρία και Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Ιράν, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο Ιρανός υπουργός Αμύνης, Ταξίαρχος Χοσεΐν Ντεχκάν, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ισλαμική Δημοκρατία θα συνεχίσει να αποστέλλει στρατιωτικούς συμβούλους στη Συρία και στο Ιράκ.

“Θα βοηθήσουμε τη Συρία και το Ιράκ όσο περισσότερο μπορούμε επειδή τμήματα της ισλαμικής κοινότητας δέχονται επίθεση και εμείς τους υπερασπιζόμαστε”, δήλωσε ο Υπουργός σε μια σύσκεψη στην Τεχεράνη.

Πρόσθεσε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία αναπτύσσει στρατιωτικούς συμβούλους σε αυτές τις χώρες σε μια προσπάθεια να προστατευθούν ισλαμικές χώρες καθώς “το Ισλάμ και τα μουσουλμανικά έθνη είναι σημαντικά για εμάς”.

Το σιιτικό Ιράν, στενός σύμμαχος της σιιτικής (αλαουίτικης) κυβέρνησης της Δαμασκού και της επίσης σιιτικής κυβέρνησης της Βαγδάτης, υποστηρίζει Συρία και Ιράκ στον πόλεμο ενάντια στους σουνίτες τζιχαντιστές, οι οποίοι επιθυμούν να ανατρέψουν τις σιιτικές κυβερνήσεις και να “γυρίσουν” τις χώρες τους στη σφαίρα επιρροής του σουνιτικού “χαλιφάτου” Τουρκίας – Σαουδικής Αραβίας.

Η Τεχεράνη ξεκαθάρισε ότι η βοήθειά της στις δύο χώρες περιορίζεται σε μεσολαβητική και συμβουλευτική, ωστόσο, άπαντες γνωρίζουν ότι ιρανικές παραστρατιωτικές μονάδες μάχονται στις πρώτες γραμμές των μετώπων.

Ο Χοσεΐν Ντεχκάν αναφέρθηκε και στις μάχες που διεξάγει ο συριακός στρατός και οι σιίτες σύμμαχοί του από τον Λίβανο, το Ιράν και το Ιράκ στη βορειοδυτική επαρχία του Χαλεπιού υπογραμμίζοντας ότι η πόλη Χαλέπι έχει στρατηγική σημασία και προέβλεψε ότι θα απελευθερωθεί πλήρως από την Αλ Κάιντα και τις οργανώσεις του τουρκόφιλου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

“Τελικά, οι κατεχόμενες περιοχές στο Χαλέπι θα απελευθερωθούν [από τους τρομοκράτες] από το Αντιστασιακό Μέτωπο”, τόνισε ο Ντεχκάν.

Σχετικά άρθρα