Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία ετοιμάζεται για εισβολή στη βορειοδυτική Συρία – Σε συναγερμό οι Κούρδοι

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αζάζ, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Εφρίν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Η Τουρκία πραγματοποιεί αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία και προετοιμάζεται να εισβάλει στα βορειοδυτικά της χώρας, δήλωσε ο Αμχέτ Αράκ, μέλος του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) στο γραφείο που διατηρεί στην Τουρκία το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

«Την Κυριακή, ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε επιθέσεις με πυραύλους ενάντια σε θέσεις Κούρδων πολιτοφυλάκων από τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) [στρατιωτικό βραχίονα του PYD]. Η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας προετοιμάζεται να προωθήσει τις δυνάμεις της στην περιοχή Αζάζ. Πριν από δύο μέρες, Τούρκοι στρατιώτες εισήλθαν στο χωριό Χαμάν, κοντά στην Εφρίν. Είμαστε έτοιμοι να απωθήσουμε κάθε επίθεση», δήλωσε ο κ. Αράκ.

Νωρίτερα τον Μάιο, το ιρακινό κόμμα της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν (PUK) ανέφερε ότι μονάδα του τουρκικού στρατού πέρασε εντός της Συρίας, συνοδευόμενη από δύο τεθωρακισμένα οχήματα και μια μπουλντόζα κοντά στην τουρκική πόλη Νίσιβη.

«Την ίδια ώρα οι δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) έχουν υποστεί σειρά από ήττες σε συγκρούσεις με το Ισλαμικό Κράτος. Έχουν ήδη χάσει τον έλεγχο σε πάνω από 12 χωριά. Εάν οι τζιχαντιστές του ISIS έρθουν κοντά στην Αζάζ, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) [συμμαχία Κούρδων και Αράβων μαχητών] θα απωθήσουν την προέλαση των τζιχαντιστών και δεν θα τους επιτρέψουν να εισβάλουν στην πόλη», πρόσθεσε ο Κούρδος αξιωματούχος.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε νωρίτερα τη Ρωσία για τροφοδοσία με αντιαεροπορικά όπλα και ρουκέτες των μαχητών του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

Σε απάντηση του ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ δήλωσε ότι η Μόσχα αναμένει από την Τουρκία να αποδείξει ότι η Ρωσία προμηθεύει με όπλα τους Κούρδους αντάρτες.

«Ας μας παραθέσουν αποδείξεις», δήλωσε ο κ. Μπογκάντοφ στους δημοσιογράφους.

Σχετικά άρθρα