Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκατοντάδες Σύροι Άραβες κατέφυγαν πρόσφυγες στους Κούρδους

Εκατοντάδες Σύροι Άραβες κατέφυγαν πρόσφυγες στους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Πρόσφυγες, Συρία, Τζιχαντιστές, Χασάκα,

Εκατοντάδες Σύροι Άραβες άμαχοι, που κατάφεραν να διαφύγουν από την επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ στα ανατολικά της χώρας, η οποία ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος εκτός της πρωτεύουσάς της που την κρατά ο στρατός, κατέφυγαν πρόσφυγες στα κουρδικά εδάφη στη Χασάκα, στα βορειοανατολικά.

“Υποφέραμε πολύ πριν φτάσουμε εδώ. Οι τζιχαντιστές είχαν κλείσει όλες τις εξόδους από την [επαρχία] Ντέιρ Αλ Ζουρ. Προσπαθούσαμε να εγκαταλείψουμε την επαρχία εδώ και μήνες και ευτυχώς τελικά βρήκαμε έναν λαθρέμπορο που μας βοήθησε να αποδράσουμε”, δήλωσε η Αΐτσα, μητέρα δύο παιδιών, μιλώντας στο ARA News και συνέχισε:

“Τώρα τα παιδιά μου είναι ασφαλή, χάρη στους ανθρώπους της Χασάκα που μας φιλοξενούν παρά τις δυσκολίες τους”.

Τοπικές ανθρωπιστικές οργανώσεις στη Χασάκα προσπαθούν να παράσχουν βοήθεια στους πολίτες που διέφυγαν από το Ισλαμικό Κράτος αναζητώντας ένα ασφαλές καταφύγιο.

“Προσπαθούμε να παράσχουμε σε αυτές τις οικογένειες βασικά προϊόντα και βοήθεια. Υπέφεραν πολλά μέχρι να φτάσουν εδώ”, δήλωσε ο ακτιβιστής Ανγουάρ Χάμο μιλώντας στο ARA News.

“Παρά τις περιορισμένες μας δυνατότητες κάνουμε το καλύτερό μας για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους”, πρόσθεσε.

Μιλώντας στο ARA News ο μιντιακός ακτιβιστής Ματζίντ Αλ Αμπντουλάχ είπε ακόμα ότι οι κουρδικές δυνάμεις των YPG ερευνούν τις αποσκευές των προσφύγων που έρχονται από τη Ντέιρ Αλ Ζουρ πριν τους επιτρέψουν την είσοδο στη Χασάκα.

“Οι YPG πρώτα ελέγχουν τις ταυτότητες των νεοερχομένων και τις αποσκευές τους στα σημεία ελέγχου πριν τους επιτρέψουν να εισέλθουν στην επαρχία της Χασάκα και αυτό το κάνουν για να αποτρέψουν την παρείσφρηση τζιχαντιστών του ISIS στην περιοχή”, είπε.

Οι περισσότεροι εκτοπισμένοι από τη Ντέιρ Αλ Ζουρ φιλοξενούνται στο προσφυγικό στρατόπεδο Μαμπρόκα, κοντά στην πόλη Σέρε Κανίε της Χασάκα και τοπικές ΜΚΟ τους παρέχουν τρόφιμα και φάρμακα.

“Ευχόμαστε η Ντέιρ Αλ Ζουρ να απελευθερωθεί σύντομα από τους τρομοκράτες για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σπίτια μας”, δήλωσε ο 43χρονος πρόσφυγας Άχμεντ στο ARA News.

Σχετικά άρθρα