Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδισσα στρατηγός ηγείται της επίθεσης στην “πρωτεύουσα” του ISIS

Κούρδισσα στρατηγός ηγείται της επίθεσης στην “πρωτεύουσα” του ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ράκα, Ρότζντα Φελάτ, Στρατιωτίνες, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Η Ρότζντα Φελάτ (Rojda Felat) είναι η Κούρδισσα στρατηγός που διοικεί την επίθεση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) ενάντια στην “πρωτεύουσα” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, Ράκα, στη Συρία.

Μιλώντας στο ARA News, η Ρότζντα Φελάτ διέψευσε ότι η επιχείριση ενάντια στους τζιχαντιστές στη Ράκα έχουν ανασταλεί, όπως διαδίδουν στο διαδίκτυο φιλότουρκοι “μετριοπαθείς” ισλαμιστές.

“Από την αρχή της εκστρατείας έχουμε απελευθερώσει έξι χωριά και τέσσερα αγροκτήματα [από το Ισλαμικό Κράτος]”, είπε.

Όπως εξήγησε η προέλαση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), των οποίων η κύρια δύναμη είναι οι Κούρδοι της Συρίας (YPG/YPJ), καθυστερεί διότι το Ισλαμικό Κράτος έχει στρώσει ναρκοπέδια και η εκκαθάρισή τους είναι μια χρονοβόρα διαδικασία.

Ένα ακόμα εμπόδιο, που καθιστά την εκστρατεία “προσεκτική” είναι ότι οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες απέναντι στις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές και στα κουρδικά πυρά.

Προς το παρόν η επιχείριση δεν έχει σκοπό να καταλάβει την ίδια τη Ράκα αλλά την ύπαιθρο βόρεια της πόλης.

Η επίθεση των SDF προς τη Ράκα ξεκίνησε στις 24 Μαΐου και οι Κούρδοι για μια ακόμη φορά επέλεξαν να αναθέσουν τη διοίκηση των στρατευμάτων τους σε μια γυναίκα.

Οι κουρδικές δυνάμεις είναι ίσως οι μοναδικές παγκοσμίως που αναθέτουν την ηγεσία τους σε γυναίκες.

Η ίδια επεσήμανε ότι οι Άραβες σύμμαχοι των Κούρδων δεν έχουν κάποιο πρόβλημα εξαιτίας της διοίκησής τους από γυναίκα.

“Αυτή η αντίληψη έχει “σπάσει” επειδή πολλές γυναίκες εντάσσονται στις SDF, όχι μόνο Κούρδισσες αλλά και Ασσύριες και Αράβισσες”, πρόσθεσε.

“Στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός μεταξύ ανδρών και γυναικών”, είπε.

Σχετικά άρθρα