Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο φασίστας Ορμπαν ζήτησε από την ΕΕ να μας στείλουν πίσω 52.000 μετανάστες

Ο φασίστας Ορμπαν ζήτησε από την ΕΕ να μας στείλουν πίσω 52.000 μετανάστες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίκτορ Όρμπαν, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Ουγγαρία, Συνθήκη Σένγκεν,

Τον άκρατο κυνισμό της έδειξε πάλι η εθνικιστική κυβέρνηση της Ουγγαρίας. Αδιαφορώντας επιδεικτικά για τις δραματικές επιπτώσεις του εγκλωβισμού δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας ο προσωπάρχης του Βίκτορ Ορμπάν ζήτησε να απελαθούν πίσω στην Ελλάδα οι περίπου 52.000 «παράνομοι μετανάστες», τους οποίους ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία και η Σουηδία, θέλουν να επαναπροωθήσουν στην ουγγρική επικράτεια.

Τον άκρατο κυνισμό της έδειξε πάλι χθες η εθνικιστική κυβέρνηση της Ουγγαρίας. Αδιαφορώντας επιδεικτικά για τις δραματικές επιπτώσεις του εγκλωβισμού δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας -για τον οποίο φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης μετά το κλείσιμο των συνόρων με φράχτες- ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, Γιάνος Λαζάρ, ζήτησε να απελαθούν πίσω στην Ελλάδα οι περίπου 52.000 «παράνομοι μετανάστες», τους οποίους ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία και η Σουηδία, θέλουν να επαναπροωθήσουν στην ουγγρική επικράτεια, αφού από εκεί πέρασαν τράνζιτ για να φτάσουν σε χώρες της δυτικής και βόρειας Ευρώπης.

Είναι «αντιφατικό» για την Ε.Ε. να αναγνωρίζει την Τουρκία ως «ασφαλή τρίτη χώρα», είπε ο Λαζάρ, αλλά να μη θέλει να στείλει πίσω τους αιτούντες άσυλο σε ένα κράτος-μέλος της Ενωσης. Η Κομισιόν ενέκρινε χθες επιπλέον χρηματοδότηση 47 εκατ. ευρώ προς την Αγκυρα, εκ των οποίων τα 20 θα ενισχύσουν την τουρκική ακτοφυλακή για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, ενώ τα υπόλοιπα 27 θα δοθούν για υποδομές εκπαίδευσης και κοινωνικής στήριξης Σύρων προσφύγων, στο πλαίσιο της αμφιλεγόμενης συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας.

«Περιμένουμε η Αγκυρα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και οι απειλές δεν αποτελούν το καλύτερο διαπραγματευτικό εργαλείο. […] Είμαι πεπεισμένος πως η συμφωνία θα έχει -και έχει ήδη- αποτελέσματα» πέταξε το γάντι στον Ταγίπ Ερντογάν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ από τη σύνοδο των G7 στην Ιαπωνία. Θυμίζουμε πως ο πρόεδρος της Τουρκίας απείλησε ανοιχτά πως το τουρκικό κοινοβούλιο θα παγώσει την εφαρμογή του ντιλ για το προσφυγικό, αν οι Ευρωπαίοι δεν ξεμπλοκάρουν τη διαδικασία κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους και δεν εκταμιεύσουν άμεσα μεγάλο μέρος από τα υπεσχεθέντα κονδύλια προς την Αγκυρα, συνολικού ύψους 6 δισ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα