Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ολλανδία θα στερεί την υπηκοότητα από όσους γίνονται τζιχαντιστές

Η Ολλανδία θα στερεί την υπηκοότητα από όσους γίνονται τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ολλανδία, Τζιχαντιστές,

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας ψήφισε έναν νόμο την Τρίτη που επιτρέπει στις Αρχές να πάρουν την ολλανδική υπηκοότητα από όσους εντάχθηκαν και πολέμησαν στο εξωτερικό με τζιχαντιστικές ομάδες όπως το Ισλαμικό Κράτος.

Για την ολλανδική κυβέρνηση οι τζιχαντιστές που επιστρέφουν στην Ολλανδία “αποτελούν άμεση απειλή για την εθνική ασφάλεια”.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο δεν χρειάζεται απόφαση δικαστηρίου για να χάσει κάποιος την ολλανδική υπηκοότητα. Να σημειωθεί ότι ο νέος νόμος είχε την υποστήριξη της συντριπτικής πλειονότητας των βουλευτών, από όλες τις πτέρυγες.

“Όταν επιστρέφουν στην Ολλανδία, αυτοί οι τρομοκράτες ίσως να συνιστούν μια άμεση απειλή στην εθνική μας ασφάλεια”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ολλανδική κυβέρνηση. “Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι αναγκαία μια ταχύτατη αντίδραση ώστε να αποφευχθεί η επιστροφή αυτών των ανθρώπων στην Ολλανδία”.

Όποιος χάσει την ολλανδική υπηκοότητα έχει τέσσερις εβδομάδες διορία να κάνει έφεση στην απόφαση.

Ωστόσο, ο νόμος έχει ισχύ σε όσους έχουν διπλή υπηκοότητα. Δηλαδή ολλανδική και της χώρας καταγωγής τους. Δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε άτομα μικρότερα της ηλικίας των 16 και σε όσους έχουν μόνο ολλανδική υπηκοότητα διότι το διεθνές δίκαιο απαγορεύει στις κυβερνήσεις να καθιστούν ανθρώπους απάτριδες.

Σχετικά άρθρα