Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Χεζμπολάχ επιτέθηκε σε φάλαγγα της Αλ Νούσρα – Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Η Χεζμπολάχ επιτέθηκε σε φάλαγγα της Αλ Νούσρα – Δεκάδες νεκροί και τραυματίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμιστές, Λίβανος, Συρία, Τζιχαντιστές, Χεζμπολάχ,

Οι σιίτες Λιβανέζοι παραστρατιωτικοί της οργάνωσης Χεζμπολάχ, που μάχονται στη Συρία ως σύμμαχοι του προέδρου Άσαντ, επιτέθηκαν σε μια φάλαγγα οχημάτων του Μετώπου Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα) κοντά στο συνοριακό πέρασμα Τζαρούντ Φαλέτα, σκοτώνοντας πολλούς τζιχαντιστές και καταστρέφοντας τα οχήματά τους, σύμφωνα με μια λιβανέζικη πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Χεζμπολάχ χτύπησε το κονβόι της Αλ Νούσρα στην περιοχή Τουλάτ Αλ Νταλίλ Αλ Ασγουάντ, που βρίσκεται κοντά στο συνοριακό πέρασμα της Τζαρούντ Φαλέτα σε μικρή απόσταση από τη λιβανέζικη πόλη Αρσάλ.

Από την επίθεση σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν δεκάδες τζιχαντιστές και καταστράφηκαν τα οχήματά τους.

Νωρίτερα τον Μάιο ο στρατός του Λιβάνου στην ίδια περιοχή χτύπησε πολλούς στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που βρίσκονταν κοντά στα σύνορα Συρίας και Λιβάνου.

Οι λιβανέζικες δυνάμεις βομβάρδισαν τους τζιχαντιστές του ISIS με εκατοντάδες ρουκέτες και πυρά πυροβολικού προκαλώντας τους μεγάλες απώλειες.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στην παραμεθόριο, ιδιαίτερα στην περιοχή της Τζαρούντ, τους τελευταίους μήνες.

Στο υπόλοιπο μέτωπο στα σύνορα ο στρατός του Λιβάνου σφυροκοπά συνεχώς με ελικόπτερα και πυροβολικό τις οχυρωματικές θέσεις του Μετώπου Αλ Νούσρα, ενώ το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι Λιβανέζοι κατέστρεψαν και αποθήκες όπλων και πυρομαχικών του συριακού βραχίονα της Αλ Κάιντα.

Σχετικά άρθρα