Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στρατιώτες της Κένυας “έπιασαν στα πράσα” 21 τζιχαντιστές και τους “καθάρισαν”

Στρατιώτες της Κένυας “έπιασαν στα πράσα” 21 τζιχαντιστές και τους “καθάρισαν”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Σεμπάμπ, Αφρική, Ισλαμιστές, Κένυα, Σομαλία, Τζιχαντιστές,

Στρατιώτες της Κένυας σκότωσαν 21 τζιχαντιστές της οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ, παρακλάδι της Αλ Κάιντα, μέσα στο έδαφος της Σομαλίας.

Όπως ενημέρωσε την Τετάρτη ο συνταγματάρχης Ντέιβιντ Ομπόνιο, εκπρόσωπος του κενυάτικου στρατού, οι 21 τζιχαντιστές πιάστηκαν στα “πράσα” ενώ σχεδίαζαν μια ενέδρα σε Κενυάτες στρατιώτες στην περιοχή Χαγουίνα στη νότια Σομαλία.

Πώς έπιασαν και σκότωσαν τους τζιχαντιστές

Η ομάδα με τους Κενυάτες στρατιώτες βρισκόταν καθοδόν προς την πόλη Τάμπντα όταν δέχθηκαν πυρά από έναν ένοπλο, ο οποίος τράπηκε σε φυγή.

Οι στρατιώτες αποφάσισαν να τον καταδιώξουν και ενώ τον έψαχναν ανακάλυψαν το σημείο που είχαν στρατοπεδεύσει οι τζιχαντιστές.

Όπως ήταν αναμενόμενο, άνοιξαν πυρ κατά πάνω τους, τους αιφνιδίασαν, σκοτώνοντας τελικά 21 άνδρες.

Οι Κενυάτες στρατιώτες κατάσχεσαν και τον οπλισμό των τζιχαντιστών, που εκτός από καλάσνικοφ, είχαν αντιαρματικά RPG και εκτοξευτές βομβιδών.

Κενυάτες στρατιώτες δεν σκοτώθηκαν στη μάχη.

Η Αλ Σεμπάμπ είναι η μεγαλύτερη τζιχαντιστική οργάνωση στην ανατολική Αφρική.

Είναι παρακλάδι της Αλ Κάιντα και η έδρα της είναι στη Σομαλία, από την οποία επιτίθεται και στην Κένυα και σε άλλες γειτονικές χώρες.

Κενυάτες στρατιώτες συμμετέχουν στην εκστρατεία της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία για την καταπολέμηση της Αλ Σεμπάμπ.

Η Αφρικανική Ένωση προσπαθεί να υποστηρίξει την κυβέρνηση της Σομαλίας, που θέλουν να ανατρέψουν οι τζιχαντιστές για να εγκαθιδρύσουν θεοκρατικό ισλαμιστικό καθεστώς.

Τα κενυάτικα στρατεύματα μάχονται κατά των τζιχαντιστών στη Σομαλία από το 2011.

Οι τζιχαντιστές από την πλευρά τους έχουν εξαπολύσει πολλές επιθέσεις στην Κένυα, απαιτώντας την απόσυρση των στρατευμάτων της από τη Σομαλία.

Το Ισλαμικό Κράτος προσπάθησε να πείσει την Αλ Σεμπάμπ να εγκαταλείψει την Αλ Κάιντα και να ενταχθεί υπό τη δική του σημαία, ωστόσο η Αλ Σεμπάμπ παραμένει πιστή στην Αλ Κάιντα.

Μόνο ένα μικρό μέρος των τζιχαντιστών της Αλ Σεμπάμπ προσχώρησαν στο Ισλαμικό Κράτος και μάλιστα πρόσφατα ανακήρυξαν επίσημα τη δράση της οργάνωσης στη Σομαλία.

Σχετικά άρθρα