Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

85 τζιχαντιστές μέλη του ISIS σκότωσε ο στρατός της Αιγύπτου σε 4 ημέρες

85 τζιχαντιστές μέλη του ISIS σκότωσε ο στρατός της Αιγύπτου σε 4 ημέρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αίγυπτος, Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Χερσόνησος του Σινά,

85 τζιχαντιστές μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι σκότωσε ο αιγυπτιακός στρατός ύστερα από τετραήμερη επιχείριση στη Χερσόνησο του Σινά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αιγυπτιακού στρατού, Μοχάμεντ Σαμίρ, η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε στις περιοχές που δραστηριοποιείται το Ισλαμικό Κράτος, δηλαδή στο μέσο και βόρειο Σινά.

Οι στρατιώτες έκαναν επιδρομές και στις πόλεις Σεΐχ Ζουγέιντ και Ράφα, στο βόρειο Σινά, όπου έκαψαν 190 καλύβες, 57 σπίτια, κατέστρεψαν 73 κρησφύγετα και 10 οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι τζιχαντιστές.

Στη Χερσόνησο του Σινά η τζιχαντιστική οργάνωση Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, εδώ και δύο χρόνια, και ανακηρύχτηκε ο βραχίονας του ISIS στην Αίγυπτο.

Υποστηριζόμενο με οπλισμό και από την παλαιστινιακή Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία έχει τις πλάτες της Τουρκίας, το Ισλαμικό Κράτος στο Σινά ευθύνεται για τρομοκρατικές ενέργειες που έχουν κοστίσει τη ζωή σε εκατοντάδες αστυνομικούς και στρατιώτες.

Ο αιγυπτιακός στρατός εξαπολύει συχνά επιχειρήσεις “σκούπα” στις περιοχές δράσης των τζιχαντιστών για να τους εντοπίσει και να τους εξολοθρεύσει.

Οι τζιχαντιστές άρχισαν να μάχονται στην Αίγυπτο μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου και ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, Μοχάμεντ Μόρσι, στις 3 Ιουλίου 2013.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση του Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι έχει καταγγείλει επισήμως την Τουρκία ότι υποδαυλίζει, υποστηρίζει και εξοπλίζει τους τζιχαντιστές τρομοκράτες στο έδαφός της.

Σχετικά άρθρα