Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Η Σαουδική Αραβία στέλνει τρομοκράτες στο έδαφος του Ιράν”

“Η Σαουδική Αραβία στέλνει τρομοκράτες στο έδαφος του Ιράν”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Σαουδική Αραβία, Τζιχαντιστές,

Το Ιράν ισχυρίζεται ότι συνέλαβε έναν αριθμό τρομοκρατών που εισήλθαν στο έδαφός του, σε διατεταγμένη αποστολή από τη Σαουδική Αραβία, για να πραγματοποιήσουν βομβιστικές επιθέσεις.

Ο Ιρανός αξιωματούχος Μοχσέν Ραζαεΐ, σε δηλώσεις του από την πόλη Χοραμαμπάντ, στο δυτικό Ιράν, είπε:

“Οι Σαουδάραβες άνοιξαν προξενείο στην πόλη Ερμπίλ του Ιράκ και έστειλαν τρομοκρατικές ομάδες στο Ιράν για να πραγματοποιήσουν βομβιστικές επιθέσεις. Όλοι συνελήφθησαν”.

Η Ερμπίλ είναι η πρωτεύουσα του αυτόνομου ιρακινού Κουρδιστάν.

“Το υπουργείο Εξωτερικών πρέπει να κυκλοφορήσει τα έγγραφα και τις αποδείξεις που σχετίζονται με αυτές τις ομάδες σε όλον τον κόσμο ώστε τουλάχιστον οι μουσουλμανικές χώρες να γνωρίζουν ότι οι Σαουδάραβες με μανία διαταράσσουν την ηρεμία στην περιοχή μας και επιδιώκουν τρομοκρατικές ενέργειες”.

Την Κυριακή, όπως έγινε γνωστό, οι Ιρανοί συνέλαβαν δύο τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος στη δυτική επαρχία Χαμαντάν.

Οι συλληφθέντες είναι Ιρανοί υπήκοοι και πιάστηκαν σε διαφορετικές επιχειρήσεις ενώ κατευθύνονταν προς την Τεχεράνη.

Ο Ιρανός υπουργός Πληροφοριών Μαχμούντ Αλαβί ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι ιρανικές Αρχές εξάρθρωσαν περισσότερες από 20 τρομοκρατικές ομάδες κατά τη διάρκεια του προηγούμενου περσικού έτους. Το Περσικό έτος έχει πρωτοχρονιά στις 20 ή 21 Μαρτίου, στην Ισημερία.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τις 3 Ιανουαρίου 2016 Σαουδική Αραβία και Ιράν έχουν διακόψει τις μεταξύ τους διπλωματικές σχέσεις, ύστερα από επιθέσεις που δέχθηκαν η πρεσβεία της Σ. Αραβίας στη Τεχεράνη και το προξενείο της στη Μασάντ από διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την θανατική εκτέλεση του Σαουδάραβα σιίτη σεΐχη Νιμρ Αλ Νιμρ.

Σχετικά άρθρα