Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

2.500 δολάρια το κεφάλι ζητά το ISIS από τους κατοίκους της Φαλούτζα

2.500 δολάρια το κεφάλι ζητά το ISIS από τους κατοίκους της Φαλούτζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Άνμπαρ, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Φαλούτζα,

Ενώ ο κλοιός των ιρακινών στρατευμάτων “σφίγγει” γύρω από τη Φαλούτζα, 69 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ζητάνε 2.500 δολάρια το κεφάλι για να επιτρέψουν σε κατοίκους της πολιορκημένης πόλης να την εγκαταλείψουν.

Τη Δευτέρα ξεκίνησε η επιχείριση για την απελευθέρωση της Φαλούτζα. Προηγουμένως η κυβέρνηση του Ιράκ είχε ρίξει φυλλάδια, από αεροπλάνα, με τα οποία καλούσε τους περίπου 50.000 εναπομείναντες αμάχους μέσα στη Φαλούτζα να την εγκαταλείψουν ή αλλιώς να υψώσουν μια λευκή σημαία όπου βρίσκονται.

Το Ισλαμικό Κράτος δεν αφήνει τους αμάχους να φύγουν από τη Φαλούτζα, τους χρειάζεται ως ανθρώπινες ασπίδες.

Ωστόσο, επειδή ο πόλεμος είναι και μπίζνες, οι τζιχαντιστές είχαν ορίσει τις προηγούμενες ημέρες ότι όποιος επιθυμεί να φύγει από τη Φαλούτζα μπορεί να το κάνει αρκεί να έχει να πληρώσει 5.000 δολάρια, τόσο κόστιζε η άδεια για ένα άτομο να φύγει από την πολιορκημένη πόλη. Ωστόσο, όσο οι ιρακινές δυνάμεις πλησιάζουν, η τιμή έπεσε στα 2.500 δολάρια το κεφάλι.

Ωστόσο, ελάχιστοι είναι οι κάτοικοι της Φαλούτζα που έχουν να πληρώσουν αυτά τα χρήματα, τα οποία αποτελούν αστρονομικά ποσά για τα δεδομένα της Μέσης Ανατολής.

Την Τετάρτη εμφανίστηκαν στους δρόμους της Φαλούτζα εκτελεστικά αποσπάσματα με ξεκάθαρες εντολές να σκοτώνουν οποιονδήποτε πιάσουν να επιχειρεί να διαφύγει ή να παραδοθεί στις κυβερνητικές δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει την πόλη.

Επίσης το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι όποιο μέλος της οργάνωσης πιαστεί να συνεργάζεται με τους κυβερνητικούς θα εκτελείται επί τόπου.

Ωστόσο, τουλάχιστον 100 οικογένειες από τις συνοικίες Αλ Νασάφ και Αλ Χάσι κατάφεραν να διαφύγουν από την πολιορκημένη πόλη με τη βοήθεια σιιτών ιρακινών πολιτοφυλάκων, οι οποίοι δημιούργησαν δύο διαδρόμους διαφυγής, έναν δυτικά και έναν νότια της Φαλούτζα, για τους αμάχους.

fallujah_map

Οι φυγάδες κάτοικοι της Φαλούτζα έχουν μεταφερθεί από τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας στα προσφυγικά στρατόπεδα της Αμερίγια και της Χαλεντίγια.

Την Τρίτη το πρωί οι ιρακινές δυνάμεις κατάφεραν να απελευθερώσουν πλήρως την πόλη Αλ Καραμά που βρίσκεται 13 χιλιόμετρα ανατολικά της Φαλούτζα.

Τα ιρακινά στρατεύματα εκκαθαρίζουν τις περιοχές γύρω από τη Φαλούτζα, ώστε να σφίξουν τον κλοιό πριν εξαπολύσουν την τελική επίθεση στην πόλη για να την απελευθερώσουν.

Σχετικά άρθρα