Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο “Άγγελος του Θανάτου”, Αμπού Αζραέλ, είναι στη Φαλούτζα και θερίζει τζιχαντιστές

Ο “Άγγελος του Θανάτου”, Αμπού Αζραέλ, είναι στη Φαλούτζα και θερίζει τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, Αμπού Αζραέλ, Άνμπαρ, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Σιίτες, Τζιχαντιστές, Φαλούτζα,

Ο φόβος και ο τρόμος των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ο θηριώδης Ιρακινός σιίτης Αμπού Αζραέλ (Abu Azrael), συμμετέχει στην επίθεση του ιρακινού στρατού για την απελευθέρωση της Φαλούτζα από το Ισλαμικό Κράτος και ο ίδιος φρόντισε να το κάνει γνωστό μέσω διαδικτύου.

Ο Αγιούμπ Φαλέχ Αλ Ρουμπάιε (Ayyub Faleh al Rubaie), όπως είναι το κανονικό του όνομα, είναι γνωστός και ως Άγγελος του Θανάτου.

Είναι ο πρώτος Ιρακινός οπλαρχηγός άτακτης ένοπλης δύναμης που απάντησε στο Ισλαμικό Κράτος με το ίδιο νόμισμα, δηλαδή με την τρομοκρατία, διαπράττοντας φρικτά εγκλήματα εις βάρος αιχμαλώτων τζιχαντιστών.

Αξέχαστο μένει που έψησε ζωντανό έναν τζιχαντιστή και τον έκοβε ως ντονέρ [δείτε εδώ]. Αργότερα δήλωσε ότι μετάνιωσε και δεν πρόκειται να το ξανακάνει.

Σε βίντεο που ανάρτησε στο διαδίκτυο ο Αμπού Αζραέλ, απευθύνεται στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και τους ενημερώνει ότι μάχεται στη Φαλούτζα, ενώ τους προειδοποιεί ότι θα τους συντρίψει και θα τους κάνει σκόνη.

Οι τζιχαντιστές γνωρίζουν καλά ότι εάν πέσουν στα χέρια του δεν πρόκειται να γλιτώσουν ούτε να βρουν έλεος.

Ο Αμπού Αζραέλ πριν την εισβολή των τζιχαντιστών στο Ιράκ ήταν λέκτορας στο Πανεπιστήμιο. Επίσης ήταν αθλητής τάε κβο ντο. Είναι γεννημένος το 1978.

Έχει καταφέρει να γίνει “είδωλο” των Ιρακινών επειδή όταν ο ιρακινός στρατός κατέρρεε και το έβαζε στα πόδια μπροστά στο Ισλαμικό Κράτος, εκείνος αντιστάθηκε και προκάλεσε τρόμο στον εχθρό.

Ο Αμπού Αζραέλ είναι οπλαρχηγός της ένοπλης οργάνωσης Καταίμπ Αλ Ιμάμ Αλί (Kata’ib Al Imam Ali), η οποία είναι ενταγμένη στη σιιτική ιρακινή παραστρατιωτική πολιτοφυλακή που μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Τόσο ο Αζραέλ όσο και οι άνδρες του έχουν κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου εις βάρος σουνιτών αμάχων, τους οποίους ο Αζραέλ θεώρησε συνεργάτες των τζιχαντιστών.

Σχετικά άρθρα