Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

50.000 άμαχοι στη Φαλούτζα “ανθρώπινες ασπίδες” των τζιχαντιστών (βίντεο)

50.000 άμαχοι στη Φαλούτζα “ανθρώπινες ασπίδες” των τζιχαντιστών (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Άνμπαρ, Βίντεο, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Φαλούτζα,

Ενώ οι ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις και η ιρακινή ομοσπονδιακή αστυνομία προωθούνται προς το κέντρο της κατεχόμενης από το Ισλαμικό Κράτος πόλης Φαλούτζα, 69 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν τους περίπου 50.000 αμάχους που έχουν εγκλωβιστεί στην πόλη ως ανθρώπινες ασπίδες.

Η επιχείριση για την απελευθέρωση της Φαλούτζα ξεκίνησε τη Δευτέρα και οι ιρακινές δυνάμεις έχουν απελευθερώσει ήδη πολλά χωριά στα περίχωρα της πόλης, προωθούμενες προς το κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τον Σαχκίρ Τζαουντάντ, διοικητή των δυνάμεων της ιρακινής ομοσπονδιακής αστυνομίας, οι άνδρες του προωθούνται προς την πόλη από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις δίνοντας σκληρές μάχες με τους τζιχαντιστές.

Τοπικοί ηγέτες από τη Φαλούτζα και ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν εκφράσει τη βαθιά ανησυχία τους για τους 50.000 αμάχους που έχουν παραμείνει στην πόλη, καταγγέλλοντας ότι το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί τους κατοίκους ως ανθρώπινες ασπίδες απέναντι στις κυβερνητικές δυνάμεις.

“Το Ισλαμικό Κράτος μετέφερε οικογένειες στο κέντρο της πόλης για να τις χρησιμοποιήσει ως ασπίδες και να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί από τις ιρακινές και συμμαχικές δυνάμεις, αλλά ο βομβαρδισμός συνεχίζεται”, δήλωσε ο Νασρ Μουφλάχι στο Vice News.

Ο ιρακινός στρατός πριν ξεκινήσει την επίθεση τη Δευτέρα είχε ρίξει προκηρύξεις πάνω από τη Φαλούτζα καλώντας τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την πόλη ή να υψώσουν λευκές σημαίες εκεί που βρίσκονται.

Ωστόσο, μόνο 70 οικογένειες από τη Φαλούτζα κατάφεραν να αποδράσουν τις πρώτες 48 ώρες της επίθεσης γιατί το Ισλαμικό Κράτος εμποδίζει τους κατοίκους να φύγουν από την πόλη.

Σχετικά άρθρα