Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος έστειλε βομβιστές αυτοκτονίας μεταμφιεσμένους σε πρόσφυγες

Το Ισλαμικό Κράτος έστειλε βομβιστές αυτοκτονίας μεταμφιεσμένους σε πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μοσούλη, Νινευή, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος πραγματοποίησαν δύο αποτυχημένες επιθέσεις αυτοκτονίας ενάντια στις θέσεις των Κούρδων Πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ την Τετάρτη το πρωί.

Σύμφωνα με τον Χαμίντ Αφαντί, διοικητή των δυνάμεων των Πεσμεργκά στο μέτωπο της Μπασίκα, την Τετάρτη 25 Μαΐου το πρωί πολλές οικογένειες αμάχων, που κατάφεραν να αποδράσουν από την κατεχόμενη Μοσούλη, έφτασαν στις θέσεις των Κούρδων ζητώντας άσυλο.

Λίγο μετά την άφιξη των αμάχων φυγάδων από τη Μοσούλη, δύο βομβιστές αυτοκτονίας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, οι οποίοι είχαν αναμιχθεί με τους φυγάδες φορώντας πολιτικά ρούχα, προσπάθησαν να ανατιναχτούν προκαλώντας μακελειό, ωστόσο, οι Πεσμεργκά τους αντιλήφθηκαν εγκαίρως και τους σκότωσαν πριν προλάβουν να σκορπίσουν τον θάνατο.

Ο Αφαντί είπε μιλώντας στο κουρδικό σάιτ BasNews ότι οι Πεσμεργκά είχαν πληροφορίες ότι το Ισλαμικό Κράτος θα επιχειρούσε να στείλει βομβιστές αυτοκτονίας ανάμεσα στους αμάχους και βρίσκονταν σε επιφυλακή, γεγονός που αποδείχτηκε σωτήριο.

Το μέτωπο της Μπασίκα βρίσκεται στα βορειοανατολικά της κατεχόμενης από το Ισλαμικό Κράτος Μοσούλης.

Σχετικά άρθρα