Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κίνηση “ματ” με σαφείς αποδέκτες: To Ισραήλ έβαλε τον Λίμπερμαν στην κυβέρνηση

Κίνηση “ματ” με σαφείς αποδέκτες: To Ισραήλ έβαλε τον Λίμπερμαν στην κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άβιγκντορ Λίμπερμαν, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Παλαιστίνιοι,

Κυβερνητική συμμαχία με το κόμμα του υπερεθνικιστή Αβίγκντορ Λίμπερμαν «Ισραήλ Μπεϊτένου» (Ισραήλ, το σπίτι μας) κάνει το κόμμα του Μπενιαμίν Νετανιάχου «Λικούντ», κατόπιν συμφωνίας των δύο πλευρών, η οποία αναμένεται να οδηγήσει στη δεξιότερη κυβέρνηση στην ιστορία του Ισραήλ.

Ο Λίμπερμαν θα διοριστεί στο υπουργείο Άμυνας και θα είναι αρμόδιος για τη διοίκηση των παλαιστινιακών εδαφών.

Η συμφωνία που αναμένεται να υπογραφεί εντός της ημέρας θα επιτρέψει στον Νετανιάχου να διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία 66 εδρών σε σύνολο 120, και όχι μόνο 61.

Μετά την αναπάντεχη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές τον Μαρτίου του 2015, ο Νετανιάχου προσπαθούσε να διευρύνει την πλειοψηφία, η οποία εξαρτιόταν από μια ψήφο και τον άφηνε στο έλεος των ιδιοτροπιών των συμμάχων του.

Οι προσπάθειές του να διευρύνει την πλειοψηφία εντάθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες. Οι ελιγμοί που επιχειρήθηκαν με τον ηγέτη της εργατικής αντιπολίτευσης Ισαάκ Χέρτζογκ κατέρρευσαν την περασμένη εβδομάδα.

Την ίδια ημέρα ο Νετανιάχου άρχισε τις διαπραγματεύσεις με τον Λίμπερμαν, πρώην υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος είχε ματαιώσει όλα του τα σχέδια το 2015, αρνούμενος να μετάσχει στην κυβέρνηση.

Με την ανακοίνωση της ένταξης του Λίμπερμαν στην κυβέρνηση, οι σχολιαστές έθεσαν αμέσως το θέμα μιας πιο σκληρής κυβερνητικής δράσης, κατά πρώτον στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Σχετικά άρθρα