Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ακροδεξιά στην Τουρκία δεν θέλει “Σουλτάνο” τον Ερντογάν

Η ακροδεξιά στην Τουρκία δεν θέλει “Σουλτάνο” τον Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συνταγματική Αναθεώρηση, Τουρκία,

Αντίθετος με την εγκαθίδρυση ενός προεδρικού συστήματος στην Τουρκία δηλώνει ο ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί, σύμφωνα με τον οποίο ένα τέτοιο σύστημα θα οδηγήσει αναπόφευκτα στον δεσποτισμό και θα έχει κόστος για τη χώρα μακροπρόθεσμα.

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ήλπιζε στην υποστήριξη του MHP στο κοινοβούλιο για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την εισαγωγή ενός εκτελεστικού προεδρικού συστήματος ή ως προσωρινό μέτρο, ενός συστήματος στο οποίο ο αρχηγός του κράτους επιτρέπεται να διατηρήσει τους κομματικούς του δεσμούς.

Σε ομιλία του στο κοινοβούλιο ο Μπαχτσελί διευκρίνισε ότι αντιτίθεται σφόδρα και στα δύο αυτά συστήματα. Στους κόλπους του MHP γίνεται μια μάχη για την ηγεσία, μετά την προσπάθεια που ξεκίνησαν μερικές εκατοντάδες μέλη του με στόχο την απομάκρυνση του Μπαχτσελί, ο οποίος βρίσκεται στην ηγεσία του κόμματος κατά το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Σχετικά άρθρα