Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξήλωσαν υπουργό Εσωτερικών γιατί μπήκε “στουπί” στη βουλή

Ξήλωσαν υπουργό Εσωτερικών γιατί μπήκε “στουπί” στη βουλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλκοόλ, Τανζανία, Υπουργείο Εσωτερικών,

Η αδυναμία του υπουργού Εσωτερικών της Τανζανίας στο αλκοόλ φαίνεται να κρύβεται πίσω από την αποπομπή του, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η προεδρία της χώρας σε ανακοίνωσή της.

Ο υπουργός Τσαρλς Κιτουάνγκα φέρεται να εμφανίστηκε μεθυσμένος ενώπιον του Κοινοβουλίου, απαντώντας σε ερωτήσεις συναδέλφων του, με τον πρόεδρο της χώρας Τζον Μαγκουφούλι να μην του χαρίζεται και να αποφασίζει την αντικατάστασή του.

Προ της αποπομπής του, ο τέως πλέον υπουργός Εσωτερικών αποτελούσε έναν από τους στενότερους συνεργάτες του κ. Μαγκουφούλι, ο οποίος ανέλαβε την προεδρία της χώρας τον Νοέμβριο, υποσχόμενος να πατάξει τη διαφθορά.

Η προεδρία δεν ανακοίνωσε πότε ακριβώς συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό, με τον κ. Κιτουάνγκα ωστόσο το τελευταίο διάστημα να δέχεται αρκετά «πυρά» από βουλευτές της Τανζανίας, οι οποίοι του άσκησαν κριτική για τους χειρισμούς του σε θέματα του χαρτοφυλακίου του.

Από τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησής του, ο πρόεδρος της Τανζανίας προχώρησε σε απολύσεις αξιωματούχων που φέρονταν να εμπλέκονται σε σκάνδαλα, ενώ σε μία προσπάθεια καταπολέμησης της σπατάλης, έβαλε μεταξύ άλλων «φρένο» στην αποστολή ευχητήριων καρτών για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με έξοδα του κράτους, καλώντας όσους αξιωματούχους επιθυμούν να στείλουν τις ευχές τους, να αναλάβουν και το κόστος.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος πρόεδρος της χώρας της ανατολικής Αφρικής αποφάσισε να αποδεσμεύσει ποσό 100 χιλιάδων δολαρίων, το οποίο προοριζόταν για την πραγματοποίηση εκδήλωσης για το άνοιγμα του κοινοβουλίου, προκειμένου να αγοραστούν κρεβάτια για κεντρικό νοσοκομείο της χώρας.

Επιπλέον, ακύρωσε τις εορταστικές εκδηλώσεις για την ανεξαρτησία της χώρας, ενώ έθεσε αυστηρούς περιορισμούς στα ταξίδια που κάνουν αξιωματούχοι και στελέχη της κυβέρνησης στο εξωτερικό.

Σχετικά άρθρα