Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγρια μάχη συριακού στρατού και ISIS για τις πηγές φυσικού αερίου στη Χομς

Άγρια μάχη συριακού στρατού και ISIS για τις πηγές φυσικού αερίου στη Χομς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Χομς (Έμεσα),

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας αποτελούμενες από την ελίτ ταξιαρχία του συριακού στρατού Λιοντάρια της Ερήμου υποστηριζόμενη από Ρώσους Πεζοναύτες, την 68η Ταξιαρχία και την 18η Μεραρχία Τεθωρακισμένων και τις “λεγεώνες” Αμπού Φαντλ Αλ Αμπάς και Ιμάμ Αλ Αλί, ξεκίνησαν ευρεία επίθεση για να καταλάβουν τα πηγές φυσικού αερίου Αλ Σαέρ που κατέχονται από το Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία της Χομς.

Τα κυβερνητικά στρατεύματα και οι σύμμαχοί τους ξεκίνησαν την επίθεση το πρωί της Κυριακής, ενώ ρωσικά και συριακά πολεμικά αεροπλάνα σφυροκόπησαν τις θέσεις των τζιχαντιστών στο όρος Αλ Σαέρ.

Οι αεροπορικές επιδρομές αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποτελεσματικές και οι τζιχαντιστές αναγκάστηκαν να αποτραβηχτούν προς τα ανατολικά, ενώ οι εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου καταστράφηκαν.

Όταν οι τζιχαντιστές επέστρεψαν στις οχυρωματικές τους θέσεις, μετά τον βομβαρδισμό, οι κυβερνητικές δυνάμεις βρήκαν την ευκαιρία να εξαπολύσουν ισχυρή χερσαία επίθεση σφυροκοπώντας το Ισλαμικό Κράτος.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις λέγεται ότι έχουν πλησιάσει ή καταλάβει τη δυτική πύλη των εγκαταστάσεων, με τους τζιχαντιστές να έχουν υποστεί βαρύτατες απώλειες από τη μάχη.

Σχετικά άρθρα