Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο αρχηγός του ιρανικού στρατού “λαχταρά” να επιτεθεί στο Ισραήλ

Ο αρχηγός του ιρανικού στρατού “λαχταρά” να επιτεθεί στο Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ιράν, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Τζιχαντιστές,

Ο γενικός διοικητής των χερσαίων ιρανικών στρατευμάτων, στρατηγός Αχμάντ Ρέζα Πουρνταστάν, απείλησε ευθέως το Ισραήλ σε ομιλία του σχετικά με την απόλυτη προετοιμασία και ικανότητα του ιρανικού στρατού να υπερασπιστεί τα περσικά συμφέροντα σε οποιοδήποτε πεδίο μάχης στην περιοχή.

“Λαχταρούμε για την ημέρα που θα λάβουμε τη διαταγή να απελευθερώσουμε τα Καντς [σ.σ. δηλαδή τα Ιεροσόλυμα]”, δήλωσε ο στρατηγός Πουρντασιάν κατά τη διάρκεια στρατιωτικής τελετής στην έρημο Μαραντζάμπ στο κεντρικό Ιράν.

“Ο ηγέτης του Ιράν, το ιρανικό έθνος, αναμένει από εμάς να είμαστε πάντοτε έτοιμοι και υπό όλες τις συνθήκες”, είπε ο στρατηγός.

Ο ίδιος, για να αποδείξει την πολεμική αξία του Ιράν, επικαλέστηκε τη συμμετοχή ιρανικών δυνάμεων στον πόλεμο κατά των τρομοκρατών στη Συρία αλλά ότι και οι ΗΠΑ διστάζουν να επιτεθούν στο Ιράν.

Η πραγματικότητα φυσικά είναι ότι οι ΗΠΑ θέλουν να ανοίξουν δουλειές με το Ιράν και όχι να του επιτεθούν, αλλά και σε ό,τι αφορά τη Συρία δεν είδαμε πουθενά τους Ιρανούς να πετυχαίνουν κάποια στρατιωτική επιτυχία.

“Το Ισλαμικό Κράτος ή άλλοι τακφιριστές τρομοκράτες δεν αποτελούν απειλή για το Ιράν και οι κυρίως εχθροί του Ιράν είναι το ισραηλινό καθεστώς και οι ΗΠΑ. Είμαστε έτοιμοι και για τους δύο αντιπάλους μας”, είπε ο στρατηγός Πουρνταστάν, που λαχταρά να “απελευθερώσει” τα Ιεροσόλυμα.

Το 614 μ.Χ., και ενώ τα Ιεροσόλυμα ήταν έδαφος της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (Βυζάντιο), καταλήφθηκαν από τους Πέρσες, δηλαδή τους Ιρανούς.

Η επίθεση των Περσών κατά των Ιεροσολύμων άρχισε στις 15 Απριλίου. Οι Πέρσες εισέβαλαν στην πόλη, όπως “εξαγριωμένα άγρια κτήνη”, σύμφωνα με τις πηγές.

Οι Ελληνορωμαίοι χριστιανοί κατέφυγαν σε σπήλαια, τάφρους, δεξαμενές και ναούς, προκειμένου να σωθούν. Οι κατακτητές δεν έδειξαν οίκτο. Δεν σεβάσθηκαν ούτε άνδρες, ούτε γυναίκες, ούτε παιδιά, ούτε βρέφη, ούτε νέους, ούτε γέροντες, ούτε μοναχούς, ούτε κληρικούς.

Ο βασιλέας των Περσών Χορσόης εξάλειψε κάθε χριστιανικό οικοδόμημα και 80.000 χριστιανοί μαρτύρησαν. Τότε μεταφέρθηκε στην Περσία αιχμάλωτος ο Πατριάρχης και ο Τίμιος Σταυρός.

Αλλά με την αναχώρηση του Χορσόη φαίνεται ότι ο Περσικός ζυγός δεν συνέχισε να είναι σκληρός, διότι ο Επίσκοπος Μόδεστος, που αντικατέστησε πρόσκαιρα τον Πατριάρχη, κατόρθωσε να οικοδομήσει έστω και πρόχειρα το ναό της Αναστάσεως και άλλους ναούς.

Λεπτομερή περιγραφή της άλωσης των Ιεροσολύμων από τους Πέρσες διασώζει ο αγιοσαββίτης μοναχός Αντίοχος Στρατήγιος στο έργο του «περί αλώσεως της Ιερουσαλήμ υπό των Περσών».

Εκείνος αναφέρει ότι ο αριθμός των φονευθέντων ανήλθε σε 70.000 κι’ ότι οι τόποι εκτελέσεως ήταν η δεξαμενή της Μαμίλλας, Ο Ναός της Αναστάσεως, η Νέα εκκλησία της Θεοτόκου, η πηγή του Σιλωάμ και ο λόφος Σιών.

Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Ηράκλειος εκστράτευσε κατά των Περσών (622-629), τους οποίους νίκησε ολοκληρωτικά στην τρίτη εκστρατεία του στη Νινευή (Μοσούλη).

Έλαβε τον Τίμιο Σταυρό και τον Πατριάρχη Ζαχαρία, ήρθε στην Κωνσταντινούπολη και εν συνεχεία στα Ιεροσόλυμα, όπου στις 14 Σεπτεμβρίου του 629 έγινε θριαμβευτικά η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στο Γολγοθά με τον ύμνο «Σώσον Κύριε τον λαόν σου…».

Σχετικά άρθρα