Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαΐντ Χαμίντ Χοσεΐνι: «Το Ιράν έσωσε το Ιράκ από τους τζιχαντιστές»

Σαΐντ Χαμίντ Χοσεΐνι: «Το Ιράν έσωσε το Ιράκ από τους τζιχαντιστές»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, Ιράκ, Ιράν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κασέμ Σολεϊμανί, Σιίτες, Τζιχαντιστές, Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (Ιράν),

Ο εκπρόσωπος της ιρακινής σιιτικής παραστρατιωτικής πολιτοφυλακής Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, Σαΐντ Χαμίντ Χοσεΐνι, ευχαρίστησε το Ιράν και συγκεκριμένα τον στρατηγό των Φρουρών της Επανάστασης, Κασέμ Σολεϊμάνι, για τη βοήθεια που έδωσαν στο Ιράκ στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

“Ήμασταν περικυκλωμένοι στη Σαμάρα και είχαμε χάσει τα πάντα αλλά αυτός ο γενναίος διοικητής έσπευσε προς βοήθειά μας με όλες του τις δυνάμεις και έσπασε την πολιορκία”, είπε ο Χοσεΐνι απευθυνόμενος σε σιίτες προσκυνητές στην πόλη της Κομ στο Ιράν την Κυριακή.

“Εάν η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και ο ηγέτης της δεν μας είχαν βοηθήσει, το δηλώνω ρητά ότι το Ιράκ δεν θα υπήρχε σήμερα”, πρόσθεσε.

Το Ιράν επισήμως παρέχει στο Ιράκ και τη Συρία ανθρωπιστική και στρατιωτική βοήθεια όπως και στρατιωτικούς συμβούλους στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Ανεπίσημα, ιρανικά στρατεύματα μάχονται στην πρώτη γραμμή τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ.

Ο στρατηγός Σολεϊμάνι διοίκησε σιιτικές παραστρατιωτικές πολιτοφυλακές τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών.

Ο στρατηγός Σολεϊμάνι, κάτι σαν στρατιωτικός ήρωας των σιιτών, είχε δηλώσει τον Μάρτιο.

“Η λαίλαπα των τακφιριστών και του τακφιρισμού τύλιξε τα σπίτια των αδελφών μας σουνιτών. Πίσω από αυτή τη λαίλαπα είναι εκείνοι που είχαν την ψευδαίσθηση ότι μπορούσαν να γονατίσουν τον σιιτισμό και την Ισλαμική Δημοκρατία”.

Οι Ιρανοί θεωρούν ότι ο “ιερός πόλεμος” των τζιχαντιστών έχει στόχο την Τεχεράνη και τον σιιτισμό.

Η ιρακινή σιιτική παραστρατιωτική πολιτοφυλακή Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι χρηματοδοτείται και εξοπλίζεται από το Ιράν.

Οι Ιρανοί θεωρούν ότι πλέον η Βαγδάτη και το Ιράκ είναι προτεκτοράτα της νέας μεγάλης Περσικής Αυτοκρατορίας που ονειρεύονται να αναβιώσουν με συμμάχους τους σιίτες μουσουλμάνους στη Μέση Ανατολή.

Σχετικά άρθρα