Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tον Σταϊνμάιερ “ψηφίζουν” για καγκελάριο των Σοσιαλδημοκρατών οι Γερμανοί

Tον Σταϊνμάιερ “ψηφίζουν” για καγκελάριο των Σοσιαλδημοκρατών οι Γερμανοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για SPD Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας, Γερμανία, Δημοσκοπήσεις, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ,

Tον υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ ψηφίζουν ως υποψήφιο καγκελάριο των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) οι Γερμανοί, τον οποίο προτιμούν από τον αρχηγό κόμματος και αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, όπως φαίνεται σε νέα έρευνα, η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει την κρίση στους κόλπους του SPD.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση «Deutschlandtrend» του ARD, το 58% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο κ. Στάινμαϊερ θα ήταν καλός υποψήφιος, ενώ μόλις το 31% έχει την ίδια γνώμη για τον κ. Γκάμπριελ. Ακολουθούν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, με ποσοστό 26%, και ο Δήμαρχος του Αμβούργου Όλαφ Σολτς με 25%.

Η υπουργός Εργασίας Αντρέα Νάλες βρίσκεται πολύ πιο κάτω, με στήριξη από το 16% των ερωτηθέντων. Η διαφορά διευρύνεται ακόμη περισσότερο μεταξύ των ψηφοφόρων του SPD, οι οποίοι, σε ποσοστό 69% προτιμούν τον κ. Στάινμαϊερ, ενώ τον κ. Γκάμπριελ προτιμά το 43% και τον κ. Σουλτς το 40%.

Πρόσφατα ο κ. Γκάμπριελ τάχθηκε υπέρ της ανάδειξης του υποψήφιου καγκελαρίου του κόμματος με εσωκομματική ψηφοφορία το αργότερο ως τις αρχές του επόμενου καλοκαιριού (οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο του 2017), η πρότασή του ωστόσο δεν γίνεται ως τώρα δεκτή από τους βασικούς ανταγωνιστές του.

Σχετικά άρθρα