Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir

Βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για EgyptAir, Αεροπορικό Δυστύχημα, Αίγυπτος, Εφημερίδα Wall Street Journal, Τρομοκρατία,

Ο αιγυπτιακός στρατός βρήκε 290 χλμ. βόρεια της Αλεξάνδρειας κομμάτια από συντρίμμια του αεροσκάφους Α320 της EgyptAir που εξαφανίστηκε όπως μετέδωσε η κρατική αιγυπτιακή τηλεόραση.

Βρέθηκαν επίσης ορισμένα προσωπικά αντικείμενα των επιβατών και το πολεμικό ναυτικό χτενίζει την περιοχή για να βρει το μαύρο κουτί του αεροσκάφους.

Αυτή τη φορά φαίνεται πως η είδηση που μεταδίδει η Αίγυπτος είναι ακριβής καθώς αργά το απόγευμα της Πέμπτης, δύο αντικείμενα πορτοκαλί χρώματος εντοπίστηκαν σε απόσταση 200- 230 μιλίων νοτιοανατολικά της Κρήτης, εντός του FIR της Αιγύπτου, από αιγυπτιακό αεροσκάφος που συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του AirBus 320. Τα δύο πλαστικά κομμάτια θεωρήθηκε ότι είναι είτε σωσίβια, είτε κομμάτια από τις λαστιχένιες «τσουλήθρες» που χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και εντοπίστηκαν σε μια περιοχή, 50 μίλια νοτιοανατολικά από το σημείο που χάθηκε το ίχνος του αεροσκάφους.

Αργότερα όμως αποδείχθηκε ότι τα ευρήματα δεν είχαν καμία σχέση με το αεροσκάφος της EgyptAir, ενώ δεν ήταν καν συντρίμμια από άλλο αεροπλάνο.

Στο μεταξύ έχουν εμπλακεί για δεύτερη ημέρα ελληνικές δυνάμεις στις έρευνες. C 130 κι ένα ιπτάμενο ραντάρ της ΠΑ έχουν ήδη αρχίσει πτήσεις σε τομείς περιοχών που έχουν καθοριστεί από τους Αιγύπτιους στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου που μίλησε στη «Wall Street Journal» είπε πάντως ότι το αμερικανικό δορυφορικό σύστημα υπέρυθρου εντοπισμού δεν ανίχνευσε σημάδια έκρηξης στην περιοχή.

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο» για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους της EgyptAir, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό. «Εξετάζονται όλες οι υποθέσεις, αλλά καμία δεν υπερισχύει, διότι δεν έχουμε κανένα στοιχείο για τα αίτια», είπε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

Σχετικά άρθρα