Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελληνική φρεγάτα εντόπισε συντρίμμια (;) του αεροπλάνου της EgyptAir

Ελληνική φρεγάτα εντόπισε συντρίμμια (;) του αεροπλάνου της EgyptAir
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για EgyptAir, Αεροπλάνο, Αεροπορικό Δυστύχημα, Αεροσκάφος, Αίγυπτος, Κάρπαθος, Πολεμικό Ναυτικό, Τρομοκρατία,

Η πτήση MS804 της EgyptAir από το Παρίσι στο Κάιρο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ αφού το αεροπλάνο είχε εισέλθει 10 μίλια στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 66 άνθρωποι, 56 επιβάτες και 10 μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων ένας Βρετανός, 15 Γάλλοι, ένας Βέλγος και ένας Πορτογάλος.

Ελληνική φρεγάτα, η οποία συμμετέχει στη μεγάλη επιχείριση έρευνας, εντόπισε δύο μεγάλα πλαστικά αντικείμενα που επέπλεαν, 230 μίλια νοτίως της Κρήτης κοντά στην Κάρπαθο.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα, επικαλούμενα Έλληνες αξιωματούχους, τα πλαστικά αντικείμενα σε χρώματα λευκό και κόκκινο εντοπίστηκαν σε περιοχή από όπου είχε γίνει νωρίτερα εκπομπή σήματος.

Η εύρεση των πλαστικών αντικειμένων έγινε λίγο μετά τις δηλώσεις του Αιγύπτιου υπουργού Πολιτικής Αεροπορίας Σερίφ Φάθι, ότι δεν αποκλείει το αεροπλάνο να έπεσε μετά από τρομοκρατικό χτύπημα.

Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε ότι “η πιθανότητα μιας τρομοκρατικής επίθεσης είναι υψηλότερη από τεχνική βλάβη”.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Αμύνης της Ελλάδας, Πάνου Καμμένου, το αεροσκάφος έπεσε κάθετα και εξαφανίστηκε στη διάρκεια της νύκτας κοντά στη Κάρπαθο.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι στις 3:37 και ενώ το αεροσκάφος είχε μπει μέσα στο FIR του Καΐρου πραγματοποίησε σε ύψος 37.000 ποδών μία στροφή 90 μοιρών αριστερά και στη συνέχεια μία στροφή 360 μοιρών προς τα δεξιά κατερχόμενο στα 15.000 πόδια και στα 10.000 πόδια χάθηκε η εικόνα που είχαμε.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος μέσα σε 4 λεπτά από τη στιγμή που εξαφανίστηκε το αεροπλάνο της Egyptair δόθηκε εντολή για απογείωση στρατιωτικού αεροσκάφους.

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για απώλεια του αεροσκάφους στα όρια του FIR Αθηνών και Αιγύπτου.

Σχετικά άρθρα