Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές κατέρριψαν αμερικανικό κατασκοπευτικό ντρον

Οι τζιχαντιστές κατέρριψαν αμερικανικό κατασκοπευτικό ντρον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι κατέρριψαν ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος (ντρον) στο βόρειο Ιράκ.

“Στην πόλη Αλ Αγιαντίγια της περιοχής Ταλ Αφάρ, οι μαχητές μας κατέρριψαν ένα αμερικανικό ντρον το πρωί”, ανακοίνωσε η ηγεσία της οργάνωσης στην Ταλ Αφάρ σύμφωνα με το τζιχαντιστικό “πρακτορείο ειδήσεων” Amaq.

Τοπικές πηγές είπαν στο ARA News ότι η Ταλ Αφάρ δέχτηκε σφοδρούς συμμαχικούς βομβαρδισμούς τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

“Αφού οι τζιχαντιστές έριξαν ένα ντρον του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ στην Αγιαντίγια, ο Συνασπισμός απάντησε με μια σειρά βομβαρδισμών που είχαν στόχους οχυρωματικές θέσεις του ISIS με περισσότερους από 30 πυραύλους”, είπε ο Ιρακινός δημοσιογράφος Ραφάτ Αλ Ζαράρι μιλώντας στο ARA News.

Οι αεροπορικές επιδρομές των συμμάχων στην Ταλ Αφάρ, στα δυτικά της επαρχίας της Νινευή στο βορειοδυτικό Ιράκ, στόχευαν τις δυνάμεις της ταξιαρχίας των τζιχαντιστών που τελεί υπό την ηγεσία του οπλαρχηγού Σουφιάν Άχμεντ Γιουσέφ.

“Ο Γιουσέφ είναι ο διοικητής των επιχειρήσεων του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή της Ταλ Αφάρ. Ο Συνασπισμός έλαβε πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του και ότι αναμενόταν να συγκαλέσει συμβούλιο με άλλους οπλαρχηγούς της οργάνωσης στην Αγιαντίγια την Τετάρτη. Ωστόσο, δεν έχει αναφερθεί ο θάνατός του μετά τα χτυπήματα”, μετέδωσε ο Ζαράρι.

Ο Συνασπισμός βομβάρδισε με μαχητικά αεροπλάνα και την πόλη Αλ Ασίκ, επίσης στην περιοχή Ταλ Αφάρ, χτυπώντας το οπλοστάσιο της οργάνωσης και την αποθήκη πυρομαχικών.

Σχετικά άρθρα