Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η τελευταία επικοινωνία της EgyptAir έγινε πάνω από τη Τζιά

Η τελευταία επικοινωνία της EgyptAir έγινε πάνω από τη Τζιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για EgyptAir, Αεροπορικό Δυστύχημα, Αεροσκάφος, Αίγυπτος, Μεσόγειος Θάλασσα, Τζιά, Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας,

Όλα όσα συνέβησαν ενώ το αγνοούμενο αεροσκάφος της EgyptAir βρισκόταν στο ελληνικό FIR περιέγραψε ο διοικητής της Πολιτικής Αεροπορίας Κώστας Λιντζεράκος τονίζοντας πως στην επικοινωνία της υπηρεσίας με τον πιλότο δεν αναφέρθηκε κανένα πρόβλημα στην πτήση.

Σύμφωνα ωστόσο με την ίδια την Egyptair και το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, το αεροσκάφος εξέπεμψε σήμα ελέγχου. Αιγυπτιακή στρατιωτική μονάδα είχε λάβει σήμα κινδύνου από το αεροσκάφος στις 4:26 τοπική ώρα.  Το μήνυμα ελήφθη στις 5:26 ώρα Ελλάδας, ούτε 10 λεπτά πριν από την εξαφάνιση του Airbus A320 από τα ραντάρ, διευκρίνισε στο AFP εκπρόσωπος της EgyptAir.

Μιλώντας στον Αντέννα, ο κ. Λιντζεράκος ανέφερε πως το αεροσκάφος μπήκε στις τρεις παρά πέντε τη νύχτα στο ελληνικό FIR με κατεύθυνση νότια, προς το FIR του Καΐρου. Πάνω από την ΚΕΑ, όπως περιέγραψε, η ελληνική Πολιτική Αεροπορία ήρθε σε επαφή με το αεροσκάφος, του έδωσε συντεταγμένες και αυτές ακολούθησε ο πιλότος μέχρι την έξοδό του από το ελληνικό FIR.

«Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του δέκα μίλια πριν βγει από το ελληνικό FIR και δεν αποκρίθηκε. Στις 3:29 το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ», τόνισε, «επικοινωνήσαμε με τους Αιγύπτιους και δεν είχαν ιδέα, ενημερώσαμε τις υπηρεσίες διάσωσης τις δικές μας που ανταπορκίθηκαν αμέσως», πρόσθεσε.

Στο Twitter η Egyptair  γράφει πως το αεροσκάφος είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου. Το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι αιγυπτιακή στρατιωτική μονάδα είχε λάβει σήμα κινδύνου από το αεροσκάφος στις 04.26 τοπική ώρα (05.26 ώρα Ελλάδος).

Σχετικά άρθρα