Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρεμλίνο: Χρησιμοποιούν τον Πούτιν στον διάλογο για το Brexit

Κρεμλίνο: Χρησιμοποιούν τον Πούτιν στον διάλογο για το Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Βρετανία, Δημοψήφισμα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Ντμίτρι Πεσκόφ, Ρωσία,

Το Κρεμλίνο ανέφερε πως οι υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ χρησιμοποιούν «τον ρωσικό παράγοντα» και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για να ενισχύσουν τη θέση τους στον διάλογο που διεξάγεται στην Βρετανία για την παραμονή ή μη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.

«Είμαστε συνηθισμένοι ο ρωσικός παράγοντας να χρησιμοποιείται τακτικά ως εργαλείο στην προεκλογική εκστρατεία που διεξάγεται στις ΗΠΑ, αλλά είναι ένα νέο φαινόμενο ο ρωσικός παράγοντας ή ο πρόεδρος Πούτιν να χρησιμοποιείται στη συζήτηση για το Brexit», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Τα σχόλια του εκπροσώπου του Κρεμλίνου καταγράφονται μια μέρα μετά την δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ότι ο Πούτιν «ενδεχομένως να χαρεί» αν οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ.

«Πρόκειται για ένα νέο φαινόμενο… και ας μην ξεχνάμε ότι ο πρόεδρος Πούτιν έχει δηλώσει περισσότερο από μια φορά ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας η σφυρηλάτηση μιας αμοιβαία επωφελούς εταιρικής σχέσης με την ΕΕ ως οντότητα και με τα κράτη-μέλη της».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε τον Μάρτιο πως η Ρωσία είναι η μόνη χώρα που επιθυμεί την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, ενώ ο Κάμερον είχε πρωτύτερα δηλώσει πως η επιθετική τάση, όπως την χαρακτήρισε, του Πούτιν σημαίνει πως δεν είναι ώρα η Βρετανία να φύγει από την Ένωση.

Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο διαμαρτυρήθηκε, τονίζοντας πως η Μόσχα σύρεται σε έναν πολωμένο διάλογο, αποσαφηνίζοντας πως η ρωσική κυβέρνηση δεν έχει άποψη για την θέση της Βρετανίας στην ΕΕ.

Ο Πούτιν, σε αντίθεση με άλλους παγκόσμιους ηγέτες, όπως ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, δεν έχει εκφράσει δημοσίως τις απόψεις του για το ενδεχόμενο Brexit.

Σχετικά άρθρα