Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρομάζει τη Γαλλία μια νίκη της ακροδεξιάς στην Αυστρία στο Β’ γύρο

Τρομάζει τη Γαλλία μια νίκη της ακροδεξιάς στην Αυστρία στο Β’ γύρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Αυστρία, Γαλλία, Εθνικό Μέτωπο, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Μαρίν Λεπέν, Μετανάστες, Ρατσισμός, Συνθήκη Σένγκεν,

Ο υπουργός Εξωτερικών στη Γαλλία Ζαν-Μαρκ Ερό «ανησυχεί» για μια ενδεχόμενη νίκη της ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στην Αυστρία την Κυριακή, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου.

«Tο πρωί ο υπουργός των Εξωτερικών ήταν αρκετά ανήσυχος για τα πιθανά αποτελέσματα αυτών των προεδρικών εκλογών. Στην Αυστρία υπάρχουν πολιτικές καταστάσεις που συνδέονται με τη μεταναστευτική κρίση και έχουν βαριές συνέπειες» είπε ο Λε Φολ μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Ο υποψήφιος του ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων (FPÖ) Νόρμπερτ Χόφερ κέρδισε τον πρώτο γύρο των εκλογών, στις 24 Απριλίου, με ποσοστό 35%. Οι Σοσιαλδημοκράτες και οι συντηρητικοί, που συγκυβερνούν στην Αυστρία από το 2007, υπέστησαν βαριά ήττα στον πρώτο γύρο αφού αποκλείστηκαν και οι δύο υποψήφιοί τους. Στον δεύτερο γύρο ο Χόφερ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον πρώην ηγέτη των Πρασίνων, τον Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, που στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε ποσοστό 21,3% καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση.

Στη Γαλλία, όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η αρχηγός του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν θα περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν το 2017.

Σχετικά άρθρα