Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζορίζεται ακόμη με τον Σάντερς η Χίλαρι Κλίντον

Ζορίζεται ακόμη με τον Σάντερς η Χίλαρι Κλίντον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λευκός Οίκος, Μπέρνι Σάντερς, Ντόναλντ Τραμπ, Χίλαρι Κλίντον,

Νικήτρια – με μικρή ωστόσο διαφορά από τον Μπέρνι Σάντερς – αναδείχθηκε η Χίλαρι Κλίντον στη χθεσινή προκριματική αναμέτρηση στο Κεντάκι, σύμφωνα με την καταμέτρηση του 99% των ψήφων. Νικητής στην προκριματική αναμέτρηση του Όρεγκον την ίδια στιγμή αναδείχθηκε ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς, σύμφωνα με ανάρτηση του τηλεοπτικού δικτύου NBC στο Twitter, ενώ το αποτέλεσμα αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται κι από το CNN.

Η μικρή διαφορά με τον συνυποψήφιό της αποτελεί άλλη μια ένδειξη του μεγέθους της διάσπασης των Δημοκρατικών στην μεγάλη κούρσα για το χρίσμα.

Το Κεντάκι θεωρούνταν μη-φιλική πολιτεία για την Κλίντον, καθώς και η Δυτική Βιρτζίνια και η Ινδιάνα, γειτονικές πολιτείες, έβγαλαν τον Σάντερς. Η προκριματική νίκη της χθες της δίνει ένα περιθώριο ανάσας, καθώς κάνει ένα διάλειμμα πριν τους τελικούς προκριματικούς στις 7 Ιουνίου.

Η Κλίντον θα ήθελε να εξασφαλίσει το χρίσμα για να στρέψει την προσοχή της στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου και τον Ντόναλντ Τραμπ, μοναδικό υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Η μεγάλη διαφορά της Κλίντον με τον Σάντερς ως προς τον αριθμό των εκλεκτόρων που έχει εξασφαλίσει σημαίνει ότι το πιθανότερο είναι να κερδίσει το χρίσμα του κόμματός της, αλλά της υπολείπονται 100 εκλέκτορες για να το κερδίσει αδιαμφισβήτητα.

Η συνεχιζόμενη παρουσία του Σάντερς στον προεκλογικό αγώνα εγείρει την ανησυχία μεταξύ υποστηρικτών της Κλίντον ότι θα ζημιώσει την ικανότητά της να δώσει μάχη ενάντια στον Τραμπ με επιτυχία.

Σε συνέντευξή του στην Μέγκin Κέλι στο κανάλι Fox χθες, ο Τραμπ είπε ότι είχε μετανιώσει για κάποιες πράξεις του κατά τους προκριματικούς του κόμματός του. «Θα μπορούσα να είχα χρησιμοποιήσει διαφορετική γλώσσα κάποιες φορές, αλλά γενικά είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα», είπε.

Σχετικά άρθρα