Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γέφυρες στην ακροδεξιά ρίχνει ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας

Γέφυρες στην ακροδεξιά ρίχνει ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Αυστρία,

Ισορροπίες ανάμεσα στην σοσιαλδημοκρατία και την ακροδεξιά προσπαθεί να κρατήσει ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας, λέγοντας στην ίδια φράση ότι δεν θα συνεργαστεί με το ξενοφοβικό Κόμμα Ελευθερίας, αλλά και ότι δεν θέλει να το απομονώσει στην αντιπολίτευση.

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά τον διορισμό του από τον πρόεδρο της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ στη θέση του επικεφαλής της κυβέρνησης, ο Κρίστιαν Κερν είπε ότι θα προτιμούσε να συνεχίσει την κυβερνητική συνεργασία με το κεντροδεξιό Αυστριακό Λαϊκό Κόμμα , χωρίς όμως να αποκλείσει κάθε πιθανότητα για μια μελλοντική συνεργασία με το ξενοφοβικό και ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας.

«Σχέδιό μου δεν είναι να οδηγήσω το Κόμμα Ελευθερίας στην αντιπολίτευση, το αντίθετο. Ομως τελικά χρειαζόμαστε μία ταυτότητα και μοιάζει εντελώς απίθανο να συνεργαστούμε με κόμματα τα οποία ενσπείρουν μίσος κατά ανθρώπων και μειονοτήτων», είπε ο νέος καγκελάριος και πρόσθεσε: «Ας διαβούμε το ποτάμι όταν έρθει εκείνη η ώρα».

Το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ενώ ο υποψήφιός του για την προεδρία της χώρας, Νόρμπερτ Χόφερ, κέρδισε την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 24 Απριλίου και έχει πολλές πιθανότητες να εκλεγεί ανώτατος άρχοντας της Αυστρίας, στον δεύτερο γύρο της 22ας Μαΐου.

Σχετικά άρθρα