Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κάμερον: Το Brexit θα δώσει χαρά στους τζιχαντιστές και τον Πούτιν

Κάμερον: Το Brexit θα δώσει χαρά στους τζιχαντιστές και τον Πούτιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Βλάντιμιρ Πούτιν, Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιβιντ Κάμερον, Τζιχαντιστές,

Το «χαρτί» της εθνικής ασφάλειας παίζει για μία ακόμα φορά ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος δηλώνει πως η έξοδος της χώρας του από την ΕΕ θα χαροποιήσει τους εχθρούς της Βρετανίας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις δηλώσεις του Κάμερον με το Brexit εκείνοι που θα χαρούν θα είναι ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπακγνταντί, καθώς και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν.

«Αξίζει να θέσουμε το ερώτημα: Ποιοι θα χαρούν αν φύγουμε; Ο Πούτιν μπορεί να χαρεί. Υποψιάζομαι ότι ο αλ Μπαγκνταντί θα μπορούσε να χαρεί. Οι φίλοι μας σε ολόκληρο τον κόσμο μας στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, μας λένε ότι εξαρτάται από εμάς, καθώς πρόκειται για κυρίαρχη επιλογή μας», είπε ο Κάμερον.

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε πως «οι φίλοι μας στην Αυστραλία, την Νέα Ζηλανδία και την Αμερική και ολόκληρο τον κόσμο και σε όλη την Ευρώπη μας λένε: Θα θέλαμε να μείνετε, πιστεύουμε ότι είναι καλό για εσάς και είναι καλό για εμάς».

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είναι επικεφαλής της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας, έσπευσε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Κάμερον.

Ο Τζόνσον, ο οποίος σε συνέντευξή του ισχυρίστηκε ότι η ΕΕ ακολουθεί το μονοπάτι του Αδόλφου Χίτλερ και του Ναπολέοντα, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό υπερ-κράτος, δήλωσε πως ήταν υπερβολική η τοποθέτηση του Κάμερον σχετικά με το Ισλαμικό Κράτος.

«Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι υπερβολικό να συγκρίνει κανείς ανθρώπους που συζητούν για την ελευθερία σε αυτή τη χώρα ή την αποκατάσταση της δημοκρατίας, και να λέει ότι οι σύμμαχοί μας είναι ο Πούτιν και το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο Τζόνσον.

Βέβαια, ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας είχε συγκρίνει την ΕΕ με το σχέδιο του Χίτλερ, τονίζοντας: «Ο Ναπολέων, ο Χίτλερ και πολλοί άλλοι προσπάθησαν κάτι τέτοιο, και έχει τραγική κατάληξη. Η ΕΕ είναι ακόμη μία απόπειρα, με διαφορετικές μεθόδους».

Μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του, μάλιστα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, κατηγόρησε τον Τζόνσον ότι ξεπέρασε τα όρια καταγγέλλοντάς τον για «ιστορική αμνησία», προσθέτοντας: «Πρέπει να παραβλέψουμε επιχειρήματα τόσο ανόητα σαν να μην έγιναν από έναν από τους πολιτικούς του κυβερνώντος κόμματος με τη μεγαλύτερη επιρροή. Ο Μπόρις Τζόνσον ξεπέρασε τα όρια μιας λογικής συζήτησης, επιδεικνύοντας πολιτική αμνησία».

Σχετικά άρθρα